Ezreket evakuáltak Mexikóban, mert gáztolvajok meglékeltek egy vezetéket

Gázszivárgás Mexikóban
Nextlalpan, 2019. augusztus 2. Tűzoltók dolgoznak a gázszivárgás megfékezésén a mexikói Nextlalpan településen 2019. augusztus 2-án. A hatóságok mintegy háromezer ember evakuálását rendelte el, miután ismeretlen elkövetők megcsapolták a vezetéket, amely a szivárgáshoz vezetett. MTI/EPA/EFE/Mario Guzmán
Vágólapra másolva!
A tolvajok az ország egyik legfőbb vezetékét, a Cactus-Guadalajara vezetéket próbálták megcsapolni, amely egyaránt szállít cseppfolyósított gázt és üzemanyagot is - közölte Alfredo del Mazo, México állam kormányzója.
Vágólapra másolva!

Legalább háromezer embert kellett evakuálni pénteken. A Mexikóvárostól 40 kilométerre északra található település melletti autópályán és vasútvonalon is le kellett állítani a közlekedést a gáz miatt.

Több mint 500 rendőrt, tűzoltót, katonát és mentőst riasztottak a helyszínre, hogy vízsugarakkal próbálják szétoszlatni a felhőt, és elejét vegyék a gáz véletlenszerű berobbanásának. Sérültekről nincsenek értesülések.

Tűzoltók dolgoznak a gázszivárgás megfékezésén a mexikói Nextlalpan településen 2019. augusztus 2-án. A hatóságok mintegy háromezer ember evakuálását rendelte el, miután ismeretlen elkövetők megcsapolták a vezetéket, amely a szivárgáshoz vezetett. MTI/EPA/EFE/Mario Guzmán Forrás: MTI/EPA/EFE/Mario Guzmán

Mexikóban nem megy ritkaságszámba, hogy bűnözők megcsapolják az olaj- és gázvezetékeket. Csak az idén több mint 8000 ilyen esetet regisztráltak, jóllehet a hatóságok fokozott erővel igyekeznek fellépni a tolvajlások ellen.

Januárban 135-en vesztették életüket a kelet-mexikói Hidalgo állam Tlahuelilpan nevű városában, mert robbanás következett be egy meglékelt üzemanyag-vezetéknél.