Gulyás Gergely: A kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül

GULYÁS Gergely
Pécs, 2019. augusztus 31. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ünnepi beszédet mond a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek közös tanévnyitóján a Pécsi Református Kollégium sportcsarnokában 2019. szeptember 31-én. MTI/Molnár Edvárd
Vágólapra másolva!
A kereszténydemokrácia egyértelmű értékválasztásra épül – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a III. Budapesti Demográfiai Csúcs résztvevőinek tiszteletére szervezett csütörtök esti gálavacsorán a Magyar Nemzet beszámolója alapján. 
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely Assisi Szent Ferencnek tulajdonított ima szövegével köszöntötte a megjelenteket, amelyben a középkori szerzetes türelmet kér ahhoz, hogy elfogadja, amin nem tud változtatni, bátorságot, hogy megváltoztassa, amit lehet, és bölcsességet, hogy e kettő között különbséget tudjon tenni.

Gulyás Gergely Forrás: MTI/Molnár Edvárd

A tárcavezető szerint

Manapság a szabad és demokratikus világban, különösképpen Nyugat-Európában olyan politikát preferálnak, amely sokszor

szembemegy a magyar kormány által képviselt értékekkel.

Gulyás köszöntőjében jelezte: az igaz, hogy a szabadság azt jelenti, hogy mindenki úgy élhet, ahogy szeretne, mindaddig, amíg betartja a törvényeket. Ez azonban – folytatta –

Még akkor sem, ha ma a kereszténydemokrácia értékei melletti kiállás különösen veszélyes a politikában – jelentette ki.

A miniszter felhívta a figyelmet arra: Magyarország immár harminc éve szabadságban, demokráciában él, jogállami keretek között.

Budapest a kontinens egyik leggyorsabban fejlődő városa, a magyar pedig az Európai Unió leggyorsabban fejődő gazdasága.

Mégis, ha valaki csak a fősodorbeli médiából tájékozódik Magyarországról, akkor „vagy nem hitte el, amit olvasott", vagy – szólította meg a demográfiai csúcs résztvevőit – „hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot, hogy elfogadta a meghívásunkat".

– mondta Gulyás Gergely.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára köszöntőjében méltatta a demográfiai csúcs „értékes és izgalmas előadásait", a résztvevők „inspiráló hozzászólásait".

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszédet mond a III. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2019. szeptember 5-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Úgy fogalmazott:

„az a családközpontú – pro family – hálózat, amelynek mi részesei és vezetői is vagyunk, a mai nappal megerősödött".