Elfogtak egy drogfutárt, 13 millió forint értékű drogot vitt - videó

Vágólapra másolva!
Német és magyar nyomozók együttes munkával elfogtak egy budapesti férfit, aki Hollandiából csempészte a drogot Magyarországra - közölte honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A német nyomozók szeptember 5-én szóltak magyar kollégáiknak, hogy elfogtak egy drogfutárt, aki rendszeresen szállított Hollandiából marihuánát Magyarországra. Az elfogásakor nála talált kábítószert aznap kellett volna átadnia egy másik férfinak a Ferencvárosban.

A nyomozók azonban elfogták a férfit a Vaskapu utcában,

a hátizsákjában pedig 13,2 millió forint készpénzt találtak,

ami pont annyi volt, mint a futárnál talált drog értéke.

Forrás: ORFK/Orfk

A rendőrök később házkutatást tartottak P. Szabolcs budapesti lakcímén, ahol mobiltelefonokat, a kábítószer adagolására alkalmas nejlontasakokat, valamint egy hordóban kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le.

A Nógrád megyei Becskén egy a férfi tulajdonában álló ház udvarán 101 tő – az igazságügyi botanikus szakértő előzetes véleménye szerint – cannabis növényből álló ültetvényt találtak a rendőrök.

A nyomozók P. Szabolcsot gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrök szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

Forrás: ORFK/Orfk