Folytatódik az ellenzéki cirkusz, Puzsér fellebbezése megbukott

Budapest, 2019. szeptember 3. A Fidelitas plakátkampányát, a Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián főpolgármester-jelölteket ábrázoló, Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! feliratú plakátját bemutató sajtótájékoztató helyszíne 2019. szeptember 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Folyatódik az ellenzéki cirkusz, amelynek legújabb felvonásában az alkalmatlanabbnál-alkalmatlanabb ellenzéki főpolgármester-jelöltek egymással igyekeznek leszámolni. Miután a napokban Puzsér Róbert fellebbezett a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB) Berki Krisztián jelöltsége ügyében, utóbbi a rendőrséghez fordult. Puzsér fellebbezése kapcsán ma született döntés. Az NVB elutasította a az Állampolgárok a Centrumban Egyesület fellebbezését, amelyet Berki főpolgármester-jelölt nyilvántartása vétele miatt nyújtottak be. Nyilvánvaló: Puzsér Róbert álértelmiségi humorista nem tudta elviselni, hogy a heréjét kivasaltató médiaceleb, Berki Krisztián több aláírást gyűjtött, mint ő. De akciója nem járt sikerrel.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, Berki Krisztián botránycelebet szeptember 10-én vette nyilvántartásba főpolgármester-jelöltként a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), mivel a jelölt által leadott íveken a Fővárosi Választási Iroda 962 ajánlóív ellenőrzése során 5023 érvényes ajánlást talált.

Főpolgármester-jelölt a jogszabály szerint az lehet, akit legalább 5000 fővárosi választópolgár ajánlott jelöltnek.

Szintén beszámoltunk róla, hogy az Állampolgárok a Centrumban Egyesület is állított főpolgármester-jelöltet, Puzsér Róbert humorista személyében, aki szintén összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat.

Puzsér egyesülete pénteken fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) Berki nyilvántartásba vétele miatt,

a jelölt ajánlásgyűjtése és az ajánlások eredetének megkérdőjelezhető tisztasága miatt.

A beadvány szerint a Berki Krisztián által összegyűjtött több mint tízezer aláírás nem közvetlenül a választópolgároktól származik, hanem illegitim forrásból.

Az NVB egyhangú döntéssel a fellebbezést elutasította, arra hivatkozva, hogy a beadványozó - tehát Puzsér egyesülete - nem csatolt bizonyítékot.

Berki feljelentette Puzsért

Ahogy azt megírtuk, Berki Krisztián Instagram-oldalán közzétett videójából kiderült, az nem nyerte el a tetszését, hogy Puzsér legutóbbi kampányvideójában azt mondta róla, „gátlástalan ragadozó, aki nem más gyermekét ragadja el, hanem saját kölykét veti a nyilvánosság elé, hogy belőle lájkokat facsarjon ki."

Miután a családját érte támadás, ezért Berki ügyvédje javaslatára úgy döntött, hogy

büntetőfeljelentést tesz Puzsér ellen a rendőrségen.

A botrányceleb ezt a Facebook-oldalán jelentette be.