Karácsony Gergely még arra is alkalmatlan, hogy egy kampányt törvénysértés nélkül levezényeljen

Vágólapra másolva!
Egészen fantasztikus az az igyekezet, ahogyan az ellenzéki sajtó vért és verejtéket izzadva próbálja meg kimosdatni a törvénytelen adatrögzítés gyanújába keveredett VIII. kerületi ellenzéki polgármester-jelöltet, Pikó Andrást és csapatát. A baloldali médianyomás ellenére azonban a tények még tények maradnak. Karácsony egyik embere és annak kampánystábja törvénysértő módszerekkel próbálnak választást nyerni Józsefvárosban. Karácsony Gergely ezzel újabb szintet lépett: nemcsak zuglói polgármesterként bizonyította alkalmatlanságát, de mára az is világossá vált, hogy egy kampányt sem tud törvénysértés nélkül levezényelni.
Vágólapra másolva!

Rögzítsük először is a tényeket. A Magyar Nemzet 2019. szeptember 9-én fényképekkel alátámasztva nyilvánosságra hozza, hogy a VIII. kerületben minden valószínűség szerint Pikó András kampánycsapata üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait. Ez a tevékenység tilos, akárcsak az ajánlóívek másolása. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Magyar Nemzetnek hétfőn úgy nyilatkozott: „Amennyiben igazak a sajtóban megjelent hírek, nemcsak jogellenes adatkezelés, hanem személyes adattal való visszaélés és választással kapcsolatos bűncselekmény is megvalósul." A NAIH elnöke hangsúlyozta: a jogszabályok tiltják az adatok rögzítését, az bűncselekmény, az ajánlóíveket kizárólag a kellő számú aláírások összegyűjtésére lehet használni. A nyilvánosságra került információk alapján másnap a helyi választási iroda választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal való visszaélés miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett, melynek következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ennek a folyamatban lévő nyomozásnak a keretében a rendőrök a szerdai napon egy VIII. kerületi Baross utcai irodában megjelentek, mert ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé. Ezek tehát a tények. Az ellenzék azért hisztizik, mert a törvénytelenségre fény derült, ezért a nyomozati szervek csakúgy, mint minden esetben, most is végzik a munkájukat.

Ne szépítsük tehát, Karácsony embere és kampánycsapata lebukott. Az ellenzéki sajtó pedig küzd, mint malac a jégen, próbálják menteni a menthetetlent. Tudjuk, hogy fáj kimondani, de ettől még igaz: Karácsony nemhogy a főpolgármesteri posztra, de még arra is alkalmatlan, hogy egy kampányt törvénysértés nélkül levezényeljen.