Tarlós Istvánnal továbbra is biztos kezekben marad Budapest

TARLÓS István
Budapest, 2019. október 8. Tarlós István főpolgármester, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje beszédet mond a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 74. ünnepi küldöttgyűlésén, ahol átvette a Főváros Gazdaságáért Nagydíjat 2019. október 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Tarlós István kemény kézzel, határozottan vezeti most már 9 éve a magyar fővárost. Olyan projektekbe is belevágott és sikerre vitte azokat, amelyeket a korábbi balliberális városvezetés évtizedekig csak ígérgetett, vagy egyenesen elrontott. Az is kiderült, hogy a főpolgármester akár a saját politikai közösségén belül is hajlandó konfliktust vállalni, ha Budapest és a fővárosiak érdeke úgy kívánja. Tarlós kemény, tapasztalt vezető, szemben az ellenzéki bohócjelöltekkel. A főpolgármester kampányvideója is erről szól: a "tétova bizonytalanság" helyett a választók tartsák biztos kézben a fővárosunkat. Ezek a kezek pedig Tarlós István kezei. 
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármestersége alatt - a teljesség igénye nélkül:

  • Befejeződött a 4-es metró megépítése.
  • Elindult, és lassan két ütem le is zárult 3-as metró felújításából.
  • Elindították a húsz éve halogatott árvízvédelmi munkálatokat.
  • Megvalósították a szennyvízcsatorna-hálózat csaknem 100 százalékos kiépítését.
  • A Margitszigetet teljesen újjá, széppé varázsolták az irányítása alatt.
  • A BKV-járművek jelentős állománycseréjét is megvalósították, beleértve a metrószerelvények cseréjét is.
  • Budapest hetedik gyógyfürdőjét újítják fel már a regnálása alatt.

De természetesen az eredményeket, a sort a végtelenségig lehetne sorolni.

Tarlós István főpolgármester beszédet mond a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 74. ünnepi küldöttgyűlésén, ahol átvette a Főváros Gazdaságáért Nagydíjat 2019. október 8-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A főpolgármester a Századvég korábbi konferenciáján felidézte azt is, hogy tavaly Brüsszelből is kapott egy nagyon rangos elismerést Budapest, hiszen Európa legjobb úti célja lett az elmúlt 10 év alapján.

Az Economist rangsora szerint Kelet-Európa legélhetőbb városa lett Budapest. 2010 óta húsz helyet lépett előre a magyar főváros.

Tarlósnak komoly tervei vannak a jövőre nézve is.

A főpolgármester korábban elmondta, hogy egy 2015-ben elfogadott stratégia szerint 2030-ra Budapestet Közép-Európa vezető gazdasági térségévé akarják változtatni.

A főpolgármester kifejtette azt is, hogy az Alstomtól visszaperelt 36 milliárd forintból megvalósítják a 3-as metró klimatizálását.

Tarlós István a közeljövő tervei közül kiemelt néhány nagyobb, fővárosi koordinálású projektet, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés, a közfejlesztési tanács és a kormány is jóváhagyott már. Ezek között szerepel a Lánchíd és környékének felújítása, a további BKV-járműcserék, a XIII. kerületi Béke téri szennyvízkiváltó komplexum megépítése, a nagyszabású kerékpáros fejlesztések, a ferihegyi gyorsforgalmi út újraépítése, az aquincumi híd komplex kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése.

Tarlós István pénteken egy videót is közzétett arra bíztatva a budapestieket, hogy a tétova bizonytalanság helyett tartsák biztos kézben a fővárosunkat. Ez a kéz pedig egyértelműen Tarlós István keze.

Íme a videó: