Tóth Csaba Karácsony tévéjében magyarázkodott Karácsony őszödi beszéde miatt

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely őszödi beszéde volt a téma a ZuglóTV múlt hét pénteki adásában, a meghívott vendég pedig nem más volt, mint a Tóth Csaba-Horváth Csaba páros. Mint ismert, a baloldal alkalmatlan főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely az előbbiről azt mondta a felvételen, hogy többször megfenyegette családját, utóbbiról pedig úgy beszélt, hogy egy gyenge jelölt, de legalább azt tudja, miért jár börtön, és miért nem. Míg Tóth Csaba megpróbált valamiféleképpen reagálni a történtekre, Horváth Csaba kísérletet sem tett erre.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzati választás előtti kampány immár túlcsapott Zugló határain is - ilyen jókedélyűen vezette fel a ZuglóTV riportere a pénteki beszélgetős műsort, annak ellenére, hogy a téma közel sem tűnt ilyen kellemesnek. Az adás vendége ugyanis az a Tóth Csaba-Horváth Csaba páros volt, vagyis két főszereplője a Karácsony Gergely őszödi beszédeként ismertté vált hangfelvételnek. A megfelelő értelmezési keret kialakításában maximálisan partner volt a kerületi tévé kérdezője, aki olyan leheletfinom megállapításokat tett, miszerint "Karácsony Gergely szavairól készült hangfelvétel közvetve érintette a zuglói kampányt is, illetve érintette a zuglói szocialistákat."

Magyarázkodtak a zuglói szocialisták

A "közvetve érintett szocialisták" közül elsőként Tóth Csaba szólalt meg, aki rezignáltan úgy tett, mint aki nagyon felháborodott. Mint ismert, Karácsony Gergely úgy fogalmazott a felvételen a helyi MSZP erős emberéről, országgyűlési képviselőjéről, hogy

több alkalommal megfenyegette őt és családját, hozzátéve, ha a választási bukása után visszatérne Zuglóba, akkor elásnák őt.

Tóth sajnálatát fejezte ki, hogy a hangfelvétel miatt nem tud beszélni arról, hogy a helyi szocialisták milyen programmal készültek a választásra. "De erre is sor fog kerülni, a jövő héten erről beszélgetni fogunk" - csapott át műsorszerkesztőbe a zuglói szocialisták gazdasági holdudvarának egyik legbefolyásosabb szereplője, rámutatva arra, milyen médiaviszonyok uralkodnak a balliberális vezetésű kerületben. A hangfelvételre rátérve kijelentette, hogy arról - legalábbis szerinte - kiderült,

  • "nem egy beszélgetés volt";
  • "hanem négy-öt beszélgetésből összevágott";
  • "amiben nem az a kérdés hangzik el,"
  • Karácsony nem arra kérdésre válaszol, amiről egyébként az egész szól."

A felvételen egyébként tökéletesen hallatszik, ahogyan Tóth Csabát szidja Karácsony - ahogy rajta kívül Horváth Csaba és Tüttő Kata MSZP-s és Gy. Németh Erzsébet Gyurcsány-párti politikust is.

Ha egy kicsit akadozva is, de Tóth gyakorlatilag egy az egyben visszamondta a Párbeszéd sajtóosztálya által megálmodott kommunikációs válaszcsapást. A saját szerepéről pedig azt nyilatkozta: "Karácsony Gergely kategorikusan kijelentette, hogy soha nem történt olyan, hogy én bármilyen módon megfenyegettem volna őt. Ez nem igaz, ilyen nem történt."

Ez már csak azért is furcsa, mert Várnai László, civil zuglói önkormányzati képviselő arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy Karácsony már korábban is panaszkodott a családját ért inzultusokra.

Tóth Csaba, szocialista országgyűlési képviselő és Horváth Csaba, ellenzéki polgármesterjelölt a ZuglóTv-ben Forrás: Facebook

Horváth Csaba, ellenzéki polgármesterjelölt volt a szerencsésebb vendég, hiszen bár főszereplője volt a hangfelvételnek, mégsem kapott kérdést a ZuglóTV kérdezőjétől. Emlékezetes, Karácsony azt mondta róla,

Bár talán indokolt lett volna, hogy a műsorvezető rákérdezzen Horváthnál, miért van ennyire tisztában a "börtönviszonyokkal", végül ez nem történt meg.

Az őszödi beszéd legfontosabb részei

Egyébként a következő gondolatok hangzottak el Karácsony őszödi beszédében, amikre azóta sincs megnyugtató válasza az ellenzéknek:

Horváth Csabáról: "A Horváth Csaba egyébként egy kurva nehéz falat, mert a Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban, mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág." "Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki."

Tüttő Katáról: "A Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél."

Saját magáról: "Az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó, akkor Gergő, akkor menj." "Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...), tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni."

Tóth Csabáról: az MSZP-s országgyűlési képviselőt lényegét tekintve bűnözőnek nevezte. "-Igaz, hogy megfenyegette a családodat? - Ne viccelj. Többször."