Családi ház udvarára zuhant egy részeg siklóernyős

Vágólapra másolva!
Részegen, erre szóló jogosítvány nélkül vezetett siklóernyőt egy 57 éves, büntetett előéletű, mezőberényi férfi, aki egy családi ház udvarára zuhant, és súlyosan megsérült. A helyszínen volt egy férfi, aki megúszta a balesetet, de a siklóernyős az ő testi épségét is veszélyeztette, ezért az ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki súlyosan megsérült a balesetben. 
Vágólapra másolva!

A férfi április 25-én dél körül alkoholt ivott, majd

kora délután részegen siklóernyőzni indult.

Mezőberény lakott területén kívül, Boldisháton egy szántóföldről szállt fel egy segédmotoros siklóernyővel. Mezőberény területén alacsonyan, 300 méter alatt repült.

Délután 2 óra után irányt váltott, aminek köszönhetően magasságot vesztett, elérte a fák lombkoronáját,

majd egy ház udvarára zuhant. A helyszínen egy férfi volt, aki ugyan nem sérült meg, de a baleset a testi épségét veszélyeztette.

A részeg siklóernyős súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott nemcsak, hogy részegen vezette a siklóernyőt, de egyetlen képzettséget, és vezetési engedélyt igazoló tanúsítványt sem tudott felmutatni.

Az ügyészség a férfi számára felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és a légi járművek vezetésétől való eltiltást javasolja. Az ügy a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik - írja az Ügyészség oldala.