Hatalmas mínusszal adta át az ellenzék Halásztelket

szentgyörgyi józsef halásztelek
Bal szélen Szentgyörgyi József, a város volt szocialista polgármestere.
Vágólapra másolva!
Óriási mínuszok a számlákon, üres kassza, tartozáshegyek, ilyen, amikor a baloldal adja át egy település vezetését –számolt be a 888.hu, miután Halászteleken a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje került a város élére, és az átadás-átvételkor szembesült azzal, hogy a korábbi szocialista városvezetés milyen tartozásokat hagyott maga után.
Vágólapra másolva!

Az október 13-i önkormányzati választások után a leköszönő budapesti kerületek kormánypárti polgármesterei többmilliárdos plusszal adták át az önkormányzati kasszákat az ellenzéki politikusoknak. Pécsen például kimagaslóan nagy összeggel, 7 milliárd forint plusszal zárta a ciklusát Páva Zsolt.

Az ellenzéki városvezetés azonban úgy tűnik, nem gazdálkodott ilyen jól a településeken, erre a legjobb példa Halásztelek, ahol 2006 óta a szocialista Szentgyörgyi József vezette a várost. A halásztelkiek azonban az helyhatósági választáson úgy döntöttek, a Fidesz-KDNP jelöltjének, Szabó Tibornak adnak bizalmat. Az új polgármester azonban az átadás-átvételkor szembesült azzal, hogy a város kasszája üres, a számlák mínuszosak. Erről Facebook-bejegyzésében tájékoztatta a város lakóit. Mint írja:

A 10 ezer lelkes Halásztelek számlája tehát százmilliós mínuszban van.

Szabó Tibor bejegyzésében részleteibe menően sorolja az aggasztó tényeket:

  • Kifizetetlen és lejárt határidejű számlák összege: 46.219.114 forint.
  • Kifizetetlen áfatartozás: 21.681.000 forint.
  • A Fővárosi Vízművek Zrt. felé fennálló tartozás: 14.029.209 forint.
  • Piac építésére kapott előleg: 44.665.249 forint. Az összeg nincs elkülönítve. Amennyiben nem épül meg a piac 2019.12.31-ig, akkor ezt az összeget vissza kell fizetni.
  • Idáig a város költségvetési hiánya 241.866.670 forint, és még 2 hónap van hátra az évből.

Íme tehát egy szomorú, de egyben sokat mondó példa arra, milyen az, amikor az ellenzék adja át a város kasszáját.