Álpályázatot írtak ki Karácsonyék, előre eldöntötték, ki fogja nyerni

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. október 1. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt az idősek világnapja alkalmából, Könyöradomány helyett érdemi megbecsülést az időseknek címmel tartott sajtótájékoztatóján a belvárosi Széchenyi téren 2019. október 1-jén. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Új vezetője lesz a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt.-nek (BVH). A pályázatot kiírták, mindössze háromnapos pályázatírási és -beadási határidővel. Ahogy a Magyar Nemzetben is olvasható, ennyi idő alatt nem lehetséges komoly szakmai anyagot összeállítani, ezért joggal feltételezhető, hogy a balliberális városvezetésnek már megvan a jelöltje a BVH élére. Külön érdekessége a történetnek, hogy Kerpel-Fronius Gábor személyében már olyan alpolgármestere is van Karácsony Gergelynek, aki részben az átláthatóságért felel, utalva a korrupció elleni harcra. 
Vágólapra másolva!

A kiírás november 28-án került a Budapest.hu-ra, a jelölteknek pedig már tegnap délután 16 óra 30 percig be kellett adniuk a megfelelő dokumentumokat. Mivel előzetes értesítés, „bunda" nélkül három nap alatt nem lehetséges összeállítani komoly szakmai anyagot, ezért joggal feltételezhető, hogy a balliberális városvezetésnek már megvan a jelöltje a BVH élére - írja a lap.

A főváros mostani vezetésének ugyanis létkérdés, hogy megbízható káder kerüljön a BVH vezérigazgatói posztjára, amit Karácsony Gergely főpolgármester az Mfor számára adott interjúban ki is mondott, vagyis hogy a fővárosi cégek vezetőit majd az új vezérigazgatóval együtt választják ki. A gazdasági társaságok többségénél Karácsony szerint vezetőcsere lesz.

Korábban a Blikknek pedig azt ígérte, hogy nem politikai alapon történik majd a kiválasztás.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Mónus Márton

Karácsony azt is mondta, hogy akár az utcáról is beeshet egy új vezető, ha alkalmas, felveszi. Most, már az első alkalommal kiderült, nem mondott igazat. Ahogy a Magyar Nemzetben is olvasható, az előre lejátszott pályázatok nem ismeretlenek Karácsony Gergely számára, akinek zuglói polgármestersége idején a parkolási tenderből kizárták az olcsóbb ajánlattevőt, hogy végül egy olyan céggel szerződjenek, amely miatt napi egymillió forintos veszteség érte a XIV. kerületet.