Leesett a hó, Budapest összeomlott, Karácsony munka helyett facebookozik

havazás kommentek facebook
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely, Budapest balliberális főpolgármestere is reagált arra, hogy néhány centi hó leesése után összeomlott a tömegközlekedés az általa – csupán papíron – vezetett fővárosban. Na, nem intézkedni kezdett, hanem facebookozni. A közösségi oldalára kitett bejegyzése alapján csak azért kezdik este a latyakeltakarítást, mert az – szerinte – lassítaná a forgalmat. Azt nem írja, hogy miért nem készültek előre a havazásra, amiről lehetett tudni. Karácsony Facebook-oldalán a jogosan dühös kommentelők arra hívják fel a figyelmet, hogy ideje lenne egy latyakeltakarító főpolgármester-helyettest is alkalmazni. A főpolgármester reakciója lényegében az SZDSZ-es elődje, Demszky Gábor reakciójával állítható párhuzamba, aki ahelyett, hogy betömette volna a kátyúkat, inkább kiállt egy kátyúhoz dudálni. 
Vágólapra másolva!
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogy arról az Origo is beszámolt, néhány centi hó leesése után összeomlott a budapesti tömegközlekedés, alig volt olyan járat, ami tudta tartani a normális menetrendet.

A főváros új balliberális vezetését szemmel láthatóan felkészületlenül érte a hóesés, noha december van, és jó pár napja tudni lehet, hogy esni fog a hó.

Karácsony Gergely erre úgy reagált a közösségi oldalán, hogy nincs elég ember a hóeltakarításhoz, a problémára pedig még nem találtak megoldást.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ráadásképpen Karácsony közli, hogy

a latyakeltakarítás csak este kezdődik, mert – szerinte – az napközben lassítaná a forgalmat.

Egy feldühödött kommentelő erre úgy reagált, hogy

Forrás: Facebook

Van, aki szerint

a balliberális kerületi polgármesterek és a helyetteseik fizetéseinek az aránytalanul nagy megemelése helyett a rendelkezésre álló pénzt inkább a fizikai munkások béremelésére kellett volna költeni.

Forrás: Facebook
Nevetnek az emberek Karácsony Gergelyen az interneten, itt egy újabb mém róla Forrás: Facebook

Mások azt kérik számon, hogy noha több napja lehet tudni, hogy havazni fog, a főváros ennek ellenére mégsem készült fel rá.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Egy másik kommentelő szerint a megkésett sózás sem elegendő, hanem más megoldást kellett volna találni. Az illető emlékeztet rá, hogy Karácsonyék kihirdették a klímavészhelyzetet, de a gyakorlatban ebből semmi sem valósult meg.

Forrás: Facebook
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Karácsony Demszkyhez hasonlóan teszi nevetségessé magát

Karácsony szánalmas semmittevése leginkább arra emlékeztet, amikor Demszky Gábor, Budapest egykori SZDSZ-es főpolgármestere, 2004 júliusában a kátyúhelyzet „megoldására", azoknak a betömése helyett azt találta ki, hogy

mindenki dudáljon, amikor meglát egy kátyút.

A „jó példával" Demszky maga járt elől, amikor

autóval egy kiszemelt kátyúhoz vonult, és ott elkezdett dudálni.

Az akkori főpolgármester ezáltal teljesen nevetségessé tette magát, hiszen ahelyett, hogy megoldotta volna a problémát, inkább lejáratta a városvezetést is.