Tarlós István maradjon a főpolgármester, a legtöbb budapesti ezt akarja

TARLÓS István
Budapest, 2019. augusztus 26. Tarlós István főpolgármester előadást tart a XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés konferencián az Óbudai Egyetemen 2019. augusztus 26-án. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Tarlós István egyedül is begyűjtené a szavazatok felét, így továbbra is jelentősen vezet a főpolgármesteri címért folyó versenyben – derül ki a Nézőpont Intézet szerkesztőségünknek eljuttatott legfrissebb budapesti közvélemény-kutatásából. A teljesen alkalmatlan kihívók kampánya eddig nem mondható sikeresnek, az előző kutatáshoz képest csak a hibahatáron belüli elmozdulások történtek. A Zuglóban megbukó Karácsony Gergely nem tudott erősödni, Puzsér Róbert eredménye 1 százalékponttal emelkedett, és Berki Krisztián is elérte az 1 százalékot. A felmérés szerint tehát nincs főpolgármester-váltó hangulat.
Vágólapra másolva!

Egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István - közölte a Nézőpont Intézet.

A hivatalban lévő főpolgármester egyedül begyűjtené a szavazatok felét, így a jelenlegi állás szerint

jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett.

A biztos szavazók körében az alkalmatlan jelöltek közül Karácsony Gergely eredménye nem változott (42 százalék), Pikó András nyilvános sajnálására épített előző kampányhete vélhetően csak a törzsszavazóit foglalkoztatta.

A főpolgármester-verseny állása a Nézőpont Intézet szeptember 4. és 14. közötti felmérése szerint Forrás: Nézőpont Intézet

Hibahatáron belül erősödött viszont az aktívan kampányoló Puzsér Róbert. A bal- és a jobboldalt egyaránt elutasító üzeneteivel már 7 százalékos eredményt tudhat magáénak - írják arra a közvélemény-kutatásra hivatkozva, amelyet szeptember 4. és 14. között készítettek Budapesten, 1000 fő telefonos megkérdezésével.

A közvélemény-kutatás résztvevői elégedettek Tarlós István munkájával Forrás: Nézőpont Intézet

Jelentősen hozzájárul Tarlós István vezetéséhez, hogy

a budapestiek többsége (51 százalék) elégedett a főpolgármester eddigi munkájával.

A Fidesz támogatói egyöntetűen a Budapestet 9 éve vezető politikus mellett állnak (90 százalékuk elégedett), de

a baloldali ellenzékiek majdnem negyede (22 százalék) is elégedett Tarlós István munkájával.

A magas elégedettségi mutató is arra utal: nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten. Mindez nevetségessé teszi Karácsony Gergely kormányellenességre építő kampányát.