A kormány nem vesz részt a Magyarországról szóló EP-vitában

2019.01.24. 12:09

Az újabb vita Magyarországról az Európai Parlamentben (EP) minden indokot nélkülöz, és a kormány nem vesz részt rajta – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Az úgynevezett „vitát" egyébként a Soros-Sargentini jelentést összeállító magyarellenes holland EP-képviselő, Judith Sargentini kezdeményezte. A dolognak az a végcélja, hogy hazánk is migránsokat fogadjon be. 

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a jelenlegi EP megbízatása májusban lejár, ez egy kifutó széria.

Gulyás Gergely miniszter a Hollik István kormányszóvivővel közösen tartott Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2019. január 24-én.Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Magyarország célja, hogy az EU intézményeiben – így az EP-ben és az Európai Bizottságban – a mostani bevándorláspárti többség helyén bevándorlásellenes többség jöjjön létre, és ennek kulcsfontosságú eleme az EP-választás – jelentette ki.

A miniszter szerint az EP múlt héten hozott döntése leleplezi a szándékokat, amelyeket a bevándorláspárti többség képvisel, hiszen megháromszoroznák azoknak az Soros György-féle álcivil szervezeteknek (NGO-knak) a támogatását, amelyek az illegális migrációt segítették az elmúlt időszakban.

A jogállamiság kérdése csak ürügy, annak szankcionálása, hogy Magyarország elsőként tette nyilvánvalóvá: nem fogad be bevándorlókat és a migráció helyett családpolitikai intézkedésekkel orvosolja a demográfiai kihívásokat – mondta Gulyás Gergely.

A miniszter hangsúlyozta: a kormány a szerződések talaján áll.