Luxusvillában él, luxusautókkal jár a teskándi áljézus

2019.01.29. 21:05

Egy Teskándon élő férfi „Jézus reinkarnációjának" tartja magát, amivel egy egész birodalmat épített fel maga körül. Szexért és pénzért azt ígérte, meggyógyítja híveit. Az adományokat viszont nem a rászorulóknak adta, hanem saját magára költötte a férfi, aki most egy fényűző villában él Teskánd jómódú környékén. Még mindig akad olyan, aki hisz benne. Felkerestük az áljézust.

Teskánd egy nyugodt, rendezett falu Zalaegerszeghez közel. Fent a hegyen szebbnél szebb házak állnak egymás mellett. Egy helyi asszony azt mondja, nem igazán ismerték a "gyógyítót", Miklóst, de nem örülnek neki, hogy mellettük lakik.

Itt alig ismeri valaki, nem mozgott a faluban, de elég felháborító, hogy miatta ilyen rossz színben tüntetik fel Teskándot. Olyan dologért, amit nem is itt csinált – magyarázza a helyi nő, aki, elmondása szerint, szintén természetgyógyászattal foglalkozik, és úgy véli, hogy személy szerint rá is nagyon rossz fényt vet ez az ügy.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A helyi presszóban is a "gyógyító mesterről" beszélnek, mivel hallották az esetet a tévében. Mint kiderült, egyik beszélgetőpartnerem felesége a helyi postás, aki látásból ismerte Miklóst.

Azt mondta, hogy rendes embernek látszott, olyan szövege volt, hogy azzal bárkit meg tudott venni, mint ahogy az látszik is" – emlékszik vissza felesége szavaira a férfi, aki pontosan tudta, hogy hol lakik az áljézus.

Felkeressük a házat, ami fent van egy magaslaton. Egy könnyen felismerhető, több szintes villáról van szó. Mindenhol kamerák.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A ház körüli magas kerítésen nagyjából lehetetlen belátni. Látszik, hogy figyelnek a biztonságra. Egyik szomszédot sem őriz ilyen kiépített rendszer. Az is azonnal feltűnő, hogy egy fekete luxusautó áll a bejáróban, a postaláda pedig nyitva, tele borítékokkal. Becsengetünk, hátha tudunk beszélni a „mesterrel", de senki sem nyit ajtót. Az egyik szomszédja elmondása szerint

voltak furcsa dolgok a ház körül.

Nagyjából öt éve lakhatnak itt, de még soha nem beszéltünk. Nem él itt közösségi életet, eddig csak egyszer láttam, akkor is épp kocsival ment valahova. Az a fekete autó látszatnak van oda parkolva, egyébként egy kék BMW-vel jár. Furcsa, egy időben mindig égett náluk az összes villany, mindegy, hogy este volt vagy nappal. Az apám egyszer találkozott vele, de neki nagyon nem volt szimpatikus – mondja a férfi.

Mint kiderült, Miklós Teskándon nem gyógyított,

a zalaegerszegi Jánkahegyen tartotta a szeánszokat.

Az ottani háza egy eldugott kis utcában van, és közel sem olyan fényűző, mint az igazi otthona, viszont ott is kamerával ellátott csengőt szereltek fel a kapura. Itt is próbálkozunk. Persze hiába csengetünk, megint nem nyit ajtót senki.A "gyógyító" valószínűleg próbál elbújni az emberek elől, a kerítésen lévő postaládáról is lesatírozták a nevét.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy közeli vendéglőben hihetetlennek tartják a történteket. Az egyik itt dolgozó nő elmondása szerint ő maga több mint 10 éve lakik a közelben, de fogalma sem volt róla, hogy mi történik a "mester" házában.

Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyet még mindig elhisznek az emberek. Mit mondtak neki a fiatal lányok a szex után: ó, Jézus, de jó vagy? – mondja nevetve, majd hozzáteszi, kíváncsi lenne rá, milyen szöveggel tudott a férfi ennyi embert megbolondítani.

Van, aki a bukása ellenére még hisz az áljézusban

A gyógyító egyik jánkahegyi szomszédja is szívesen beszél velünk. Azt mondja, ő hallott a férfi körüli botrányról, de ő bízik Miklósban, mert ezen kívül csak jót hallott róla.

Az egyik tanítványom járt a férfihoz az egyik gyerekével, akinek, ha jól tudom agydaganata volt, és sokat segített neki a férfi gyógyítása" – mondja az asszony. Amikor azt kérdezzük, hinne-e Miklósban, kapásból rávágja:

"Igen, én adnék neki egy esélyt."

Ahogy korábban megírtuk, egy 65 éves teskándi férfi azt állítja, hogy ő „Jézus reinkarnációja". Több száz fős szektát alakított ki gyógyítást ígérve híveinek. Kiderült, hogy agykontrollal és érzelmi zsarolással csábítja az ágyába elsősorban a megtévesztett fiatal lányokat. Információink szerint a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság kuruzslás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.