Veszélyes bankrabló a bíróságról megszökött fegyveres túszejtő

2019.02.16. 09:09

Egy másik sofőrt is megpróbált túszul ejteni a szökött rab, akit hosszú üldözés után lőttek le és fogtak el a rendőrök pénteken – írja a Bors. A 32 éves férfi azonban szembeszállt a fegyveressel, aki elmenekült. A rendőrök nem sokkal később hétszer is eltalálták.

A Blikk azt írja, hogy a szökött rab egy hírhedt bankrabló, akit 2017-ben 9 év börtönre ítéltek, és most a börtönből vitték a tárgyalásra. 

Sz. Károly nekiesett az őt megbilincselni készülő biztonsági őrnek, elvette a fegyverét, majd az őrt túszul ejtve megszökött – írja a Bors. Kint a rabolt fegyverrel megállított egy Nissant, és a benne ülő 63 éves férfit arra kényszerítette, hogy vigye el. Sz. Károly egészen Újpalotáig jutott, ahol autót akart váltani. Megállított egy Mercedest, annak 32 éves sofőrje, B. Zoltán azonban szembeszállt vele. 

Dulakodni kezdtek, Zoli rámászott a férfira, a vállát és a fegyvert tartó kezét szorította le, miközben azt ordította a zsaruknak: lőjétek már le. Valahogy átfordította magán, és ellökte, mire a fickó elszaladt. Nem tudom, a fegyver nála volt-e még, de a rendőrök ezután hamar utolérték és lelőtték 

– mondta a Borsnak a Mercedes sofőrjének ismerőse. A kocsiban ott ült a sofőr húga is, aki sokkot kapott, kórházba vitték.