Társasházakba járt lopni egy férfi Kecskeméten

Vágólapra másolva!
A 30 éves férfi épp virágokat lopott az egyik kecskeméti társasházból, amikor egy idős férfi és nő rajta kapta. Mindkét embert megverte, majd elmenekült.
Vágólapra másolva!

A férfi alig egy hónapja szabadult a börtönből, amikor tavaly áprilisban a kecskeméti Rávágy téren egy társasházba többször is bement, és

az emeleti lépcsőfordulókból kaktuszt, pálmát és jukkát lopott.

A férfit észrevette két ott lakó nő, akik rászóltak, hogy ne vigye el a virágokat, de ez nem zavarta a rablót.

Fél óra múlva újra visszament a házba, ahol két faládába ültetett 3-3 tő muskátlit is el akarta lopni. Ezt észrevette egy 86 éves férfi, aki felszólította, hogy tegye vissza a virágokat.

A rabló a könyökével fellökte a férfit, aki emiatt beütötte a csuklóját a lépcsőbe.

Egy nő próbálta feltartóztatni a menekülő férfit, de őt is félrelökte és kimenekült az utcára. Ott letette a virágokat a földre, és az őt üldöző idős férfit megpróbálta megütni. Az idős férfi hárította az ütést, de a rabló erőszakos megmozdulása miatt feladta az üldözést.

A 30 éves férfi aznap reggel több környékbeli lépcsőházba is bement, ahonnan bakancsot, ruhákat, gáztűzhely rózsafejet és edényrácsot is lopott.

Az ügyészség rablással és üzletszerűen elkövetett lopással vádolja a visszaeső férfit, aki akár 15 évre is börtönbe kerülhet.