A Jobbik lassan a saját létezését is letagadja

ORBÁN Viktor; KOCSIS Máté
Budapest, 2018. szeptember 17. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, középen) napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Jobbik igazi arca az, amit a kiszivárgott hangfelvételeken is megismerhettünk, emiatt is hiteltelen az az együttműködés, ami a Jobbik és a baloldal közötti formálódik – jelentette ki Kocsis Máté az Echo TV-ben. A Fidesz frakcióvezetője kitért a parlament tavaszi ülésszakára is: az ellenzék botránypolitizálásának ellenére hatékony törvénykezésre készülnek, többek között szeretnék a családvédelmi akciótervet minél hamarabb elfogadni.
Vágólapra másolva!

Hiteltelennek tartja a Jobbik és a baloldal együttműködési szándékát Kocsis Máté, minekután a Jobbik Gyurcsány Ferenc 2006-os rendőrattakja idején erősödött meg, most pedig összeborulna a Demokratikus Koalícióval.

– fogalmazott Kocsis Máté.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A frakcióvezető szerint hamarosan a következetlenség is probléma lesz a Jobbikban. Követhetetlen ugyanis, hogy kik és mi alapján jönnek-mennek a pártban, utalva egy zsidó nő megverésével dicsekvő Szávay Istvánra, aki emiatt végül lemondott. A Jobbikban viszont még mindig ott ül a zsidókat listázó Gyöngyösi Márton és Bencsik János, aki maga gyűjtötte ki azokat az amerikai zsidókat, akik szerinte túl nagy befolyással rendelkeztek a kormányban.

Kocsis szerint nincs politikai racionalitása annak, amit a Jobbik csinál.

Szerinte nincsen egy átlátható, vagy bárki számára megérthető, vagy akárcsak a maguk számára tisztázott politikai elképzelés, koncepció, amelyet követnek.

A kormány a munkáját fogja végezni

Az ellenzék botránypolitizálásával kapcsolatban Kocsis elmondta, hogy a kormány a parlament tavaszi ülésszakában is el fogja végezni a munkáját. Az ellenzék ezt néhány percig akadályozhatja, vagy kivonulhat, de

a Fidesz-KDNP olyan ügyekkel szeretne foglalkozni, mint a családvédelmi akcióterv elfogadása vagy az EP-választások,

nem pedig azzal, hogy mit csinál az ellenzék. Kocsis Máté úgy fogalmazott, hogy nem tudja, mi az ellenzék koncepciója, de szerinte teljesen romokban vannak.