Bedrogozva karambolozott, majd megütötte a mentőst a mohácsi férfi

2019.02.27. 13:19

2018. május 6-án egy férfi közlekedett autóval Mohácson. Hirtelen összeütközött az előtte haladó autóval, amely pedig a lökés következtében nekiment egy parkoló kocsinak. A rendőrök megállapították, hogy a férfi vezetés előtt többféle drogot is kipróbált.

 A férfi ezután továbbhajtott, majd nekiment egy harmadik autónak, illetve egy családi ház vaskapujának. A férfi beszorult a roncsba, és a tűzoltók szabadították ki. 

Azután kihívták a mentősöket, akik el akarták látni a bedrogozott férfit, aki hirtelen nekitámadt at egyik mentősnek.

Olyan erővel ütötte meg a bal halántékát, hogy az összeesett, és többszöri próbálkozásra sem tudott lábra állni, szemüvege pedig összetört.

A sérült mentőst ezután helikoptetrrel vitték kórházba. Megállapították, hogy 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, tönkrement szemüvege pedig 35 ezer forintba került. 

A támadó eközben elmenekült a helyszínről, de csak a közeli mentőkocsiig jutott el, a rendőrök itt utolérték és megbilincselték. 

A Mohácsi Járásbíróságon három év börtönbüntetésre ítélték, és további négy évre eltiltották a vezetéstől és a közügyektől. Mivel a férfinak és ügyvédje három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet egyelőre nem jogerős.