Nőnap alkalmából a Pest megyei és a Hajdú-Bihar megyei rendőrök is apró ajándékokkal köszöntötték a szabályosan közlekedő női sofőröket - számolt be honlapján a rendőrség.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balesetmegelőzési Bizottság "Női gépjárművezetők biztonságáért" akciót tartott 2019. március 8-án Debrecenben, Hajdúböszörményben, Balmazújvárosban, Tiszacsegén és Egyeken is.

Nőnap alkalmából autóillatosítóval jutalmazták a rendőrök a szabályosan közlekedő járművezető hölgyeketForrás: police.hu

A rendőrök nőnapon, a reggeli órákban köszöntötték az arra közlekedő járművezető hölgyeket. Azok a hölgyek, akik a közúti közlekedési szabályokat betartva, biztonságosan, kifogástalan műszaki állapotú autóval közlekedtek, apró ajándékot, autóillatosítót kaptak a rendőröktől. Hasonlóan jártak el péntek reggel a Pest megyei kollégáik is.

Gödön ajándéktollat kaptak a női sofőrök.Forrás: police.hu

 A rendőrségi közleményben megjegyezték, hogy akció alatt a rendőrök jellemzően szabálykövető hölgyekkel találkoztak, és a jótanácsok mellett nem volt szükség sehol semmilyen büntetés kiszabására.