Többek között egy thai bokszoló és egy bajnoki címért küzdő nehézsúlyú bokszoló verekedett össze a biztonsági őrökkel a Gozsdu Udvar egyik szórakozóhelyén – ezt magától a szórakozóhelytől tudtuk meg. Korábban arról szóltak a hírek, hogy egy német topmenedzsert és két fiát verték meg. Illetve többen arról írtak, hogy provokálták őket. Most azonban – a szórakozóhely vezetői - azt állítják, hogy a társaság hosszú percekig agresszíven kötözködött az üzletvezetővel, egy nővel és a helyzetet kezelni próbáló biztonsági szolgálattal, ezután történt a verekedés.

Kezdjük azzal, ami biztos, az eset március 8-án történt a Gozsdu Udvarban. Innentől azonban eltér a két fél álláspontja.

A megvert német férfi ügyvédje korábban azt állította a Blikknek, hogy a család megvacsorázott, fizettek, majd elmentek az étteremből. Később azonban visszamentek, mert tetszett nekik a hely, de nem jutottak be.

Az ajtónál ugyanis – az ügyvéd szerint - a biztonsági szolgálat emberei a két egyetemistára támadtak, azonnal lefújták őket gázspray-vel, majd ütni kezdték a nagyobbik fiút. A kisebbik, 17 éves próbálta védeni a testvérét, ám ő is kapott a maró spray-ből, majd ütötték, rugdosták. 

Az édesapjuk mobillal próbálta felvenni az esetet, mire őt is megtámadták, és nagyon súlyosan helybenhagyták. Legjobban a feje sérült meg, az arccsontja és a járomcsontja is eltört  – mondta a Blikknek Varga Zoltán.

Ezzel szemben a Gozsdu Udvar vezetői szerint a két fiú és az apjuk kötekedtek. 

A társaság órákkal az után, hogy a szórakozóhelyen vacsoráztak, ki akarta kerülni a bejutásra várók sorát. A társaság először az üzletvezető hölgyet hosszú percekig inzultálta majd egyikőjük meglökte, ekkor lépett közbe a biztonsági szolgálat. A jelenet végén alakult ki a sajnálatos konfliktus. 

A két fiúról azt állítják, hogy egyikük nehézsúlyú magyar bajnoki döntőt vívó bokszoló, a másik muay thai harcos. 

A szórakozóhely belső vizsgálatot indított, és együttműködnek a rendőrökkel. És ahogy fogalmaznak, sajnálják a történteket.

Azt is állítják: a biztonsági szolgálat képzett, engedéllyel rendelkező, tapasztalt őröket alkalmaz, akik az emberi reakciókat az adott helyzetben felmérik, majd a környezetben lévők és a saját testi épségük megóvását előtérbe helyezve cselekednek.

Azt mondják, van egy videójuk is a történtekről, amit már oda is adtak a rendőröknek, igaz, azt is elismerik, hogy azok a biztonsági őrök, akik részt vettek a verekedésben, nem dolgozhatnak náluk addig, amíg a vizsgálat le nem zárul.