Itt az újabb videó, hogyan akarják ránk kényszeríteni a migrációs paktumot

BELGAHOTNEWS MARCH MIGRATIE MIGRANT IMMIGRATION IMMIGREE IMMIGRA SQUARE FORMAT
20150214 - BRUSSELS, BELGIUM: March of migrants, arrive at Vilvoorde and during a march for migrant rights from Brussels to Antwerp, organized by Front d'Actions des Migrants, Saturday 14 February 2015, in Brussels. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
Egy frissen közzétett videóban mutatja be az Alapjogokért Központ, hogyan akarja Brüsszel a kilenc uniós tagország, köztük Magyarország által elutasított migrációs paktumot ráerőltetni az EU tagállamaira.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ volt az egyik első szervezet, mely már több mint egy évvel ezelőtt felhívta a figyelmet az ENSZ globális migrációs paktumának veszélyeire, ahogy pár hónappal ezelőtt arra is, a nyílt társadalom hívei vissza- és áthivatkozásokkal hogyan kreálnak a „puha jogból" kötelező érvényű nemzetközi jogi normákat. A szervezet most egy videót tett közzé, amin bemutatják a lopakodó jogalkotás folyamatát.

Mint arról korábban beszámoltunk, kézzelfogható bizonyíték van arra, hogy vannak olyan elkötelezett pártfogói az ENSZ migrációs csomagjának, akik azt jogilag kötelezővé akarják tenni minden európai uniós tagállam számára – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hangsúlyozta:

nyilvánosságra került egy titkos dokumentum,

amely szerint az Európai Bizottság jogi szolgálata azon dolgozik, hogy milyen hivatkozásokkal lehet elérni a migrációs csomag kötelezővé tételét.

Komoly és elkötelezett munka folyik tehát, hogy megtalálják a jogalapot, hogyan lehet „hosszú, körmönfont” jogi érveléssel azt állítani, hogy a migrációs csomag mégiscsak kötelező a tagállamokra nézve.

Magyarország világos meggyőződése azonban, hogy a csomag nem rendelkezhet semmiféle jogi kötőerővel

– tette hozzá.

Noha a dokumentum, amelyben mintegy nyolcvanszor szerepel a kötelező szó, nem az Európai Bizottság szándéka szerint került nyilvánosságra, a bizottság elismerte a létezését.
Magyarország világos meggyőződése, hogy a csomag nem rendelkezhet semmiféle jogi kötőerővel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Brüsszel kötelezővé tenné az ENSZ migrációs paktumát Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Brüsszel jogilag kötelezőnek szánja a dokumentumban foglaltakat. Látszik, hogy Brüsszelben vannak pártfogói és végrehajtói a migrációs csomagnak, ugyanis "ritkán szokott előfordulni, hogy ilyen jogi vélemények ne megrendelésre, feladatszabás nélkül készüljenek" – mondta.

– fogalmazott.