Orbán Balázs: Magyarország felelős a keresztény közösségekért

ORBÁN Balázs
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.
Vágólapra másolva!
Mindenki felelős a saját környezetéért, közösségéért, és mivel Magyarország a keresztény kultúrkörbe tartozik, felelős a világ keresztény közösségeiért is - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett "Keresztényüldözés a történelemben" című konferencián.
Vágólapra másolva!

Orbán Balázs a konferencia kerekasztal-beszélgetésén, utalva a migrációra, arra hívta fel a figyelmet, hogy a nehéz helyzetben lévő régiók problémáit nem szabad Európába hozni, hanem helybe kell elvinni a segítséget, mert ellenkező esetben az ottani problémák a magyarok életére is hatással lehetnek.

- hangoztatta az államtitkár.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

- tette hozzá az államtitkár, aki megjegyezte, hogy a program iránt nagy az érdeklődés, sokan gondolkodnak hasonlóan, például a Vatikán és az Egyesült Államok is.
Orbán Balázs kitért arra is, hogy

a közel-keleti térségekben a keresztény közösségeknek stabilizáló erejük van, kiemelt szerepet töltenek be az államépítésben,

a gazdasági és kulturális folyamatokban, és ha ők eltűnnek, akkor a térségek stabilitása csökken, ami érintheti Magyarország geopolitikai helyzetét is.