Átadták a PTE nemzetközi oktatási központjának felújított épületét

Pécs, 2019. április 15. A Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Oktató Központjának és a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpontjának felújított épülete 2019. április 15-én. A felújítás a Modern városok program (MVP) részeként több mint 900 millió forintból valósult meg. MTI/Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Átadták hétfőn a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi oktatási és idegen nyelvi központjának - a Modern városok program részeként - több mint 900 millió forintból fejújított épületét a baranyai megyeszékhelyen.
Vágólapra másolva!

Bódis József oktatásért felelős államtitkár, a PTE korábbi rektora az eseményen hangsúlyozta: a Modern városok program (MVP)

az egyetem történetében új fejezetet nyitott.

A fejlesztések elsősorban a pécsi orvoskaron több évtizede indult idegen nyelvi képzéseknek köszönhetők - utalt a PTE átfogó modernizációját az MVP 25 milliárdos forrásaiból megvalósító programra.

A felújítás nyomán a Damjanich utcai főépületbe költöző nemzetközi oktatási központról szólva közölte: az szerves része volt az egyetem nemzetköziesítési folyamatának, egyúttal további alapja annak, hogy a PTE-n még több külföldi hallgató tanulhasson.

A Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Oktató Központjának és a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpontjának felújított épülete 2019. április 15-én Forrás: MTI/Sóki Tamás