A május 26-i európai parlamenti (EP-) választások előtt elindítanák a hazánk elleni, hetes cikkely szerinti brüsszeli büntetőeljárást a Soros-féle, bevándorláspárti álcivil szervezetek – derül ki az uniós vezetésnek írt sürgetőlevelükből. A hetes cikkely szerinti eljárás egyébként a Judith Sargentini szélsőbaloldali holland EP-képviselő által összeállított, Soros-Sargentini jelentésben foglalt hazug vádakat veszi alapul.

Elég volt az időhúzásból! – ezzel a címmel fordult az EU Általános Ügyek Tanácsához több nem kormányzati szervezet (NGO), köztük a Soros György által is finanszírozott Amnesty International, a Human Rights Watch és az Open Society European Policy Institute  - írja a Magyar Hírlap.

Soros GyörgyForrás: ORIGO

A magukat jogvédőnek hazudó, bevándorláspárti álcivil szervezetek konkrétan azt követelik, hogy „kezdjék el végre az érdemi meghallgatásokat a szeptemberben megindított hetes cikk szerinti eljárásban, hallgassák meg a magyar kormány képviselőit az emberi jogok és jogállamiság helyzetéről".

Javasolják, hogy az Európai Tanács nemzetközi és régiós szakértőkkel hatásos, alapos vizsgálatot folytasson le.

Úgy vélik, Magyarország megbüntetésének eddigi elmaradásáért a román uniós elnökség a „felelős",  miután az Európai Parlament tavaly szeptemberben már döntött ennek szükségességéről.

Sorosék kifejezetten aggódnak amiatt, hogy az eljárás halogatásával a szerintük „jogos indítványban" megfogalmazott válogatott hazugságok megválaszolatlanok maradnak.

Levelükben felhívják a figyelmet arra is, hogy még az EP-választás előtt bizonyítania kell az uniónak, hogy bárhol fellép »az értékek és a jogok védelmében«, magyarán hazánk ellen, a Brüsszel által erőltetett bevándorláspárti politika elutasítása miatt. Az uniós vezetésre már korábban is gyakoroltak nyomást a Soros-féle csoportosulások, például a berlini székhelyű Civil Liberties Union for Europe, amely kvázi az ötletgazdája annak az Európai Parlament által már elfogadott elképzelésnek, hogy a következő költségvetési ciklusban megháromszorozzák a bevándorláspárti álcivil szervezetek uniós támogatását. 

A volt TASZ-os Dénes Balázs által vezetett szervezet honlapján elérhető legújabb írás egyébként azt fejtegeti, hogy még decemberben népszerűsítő körútra indultak új könyvükkel, amely arról szól, miért szavaznak annyian az általuk „populistáknak" nevezettekre, és mit lehet ez ellen tenni, annak érdekében, hogy a magyar emberek inkább a bevándorláspártiakra adják a voksukat május 26-án.