Kovács M. Mária, a Soros-egyetem történészprofesszora, a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán Orbán Viktor halálára utaló bejegyzést tett közzé a Facebookon – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a sorosista nő közösségi oldalának a tartalmára hivatkozva. 

Megdöbbentő módon Kovács M. Máriafelidézte a néhai lengyel államfő, Lech Kaczyński 9 évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben az oroszországi Szmolenszk közelében szörnyethalt.

A CEU professzornője ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva: Ha Kaczyński olyan ügyesen le tudott zuhanni...

Forrás: V4NA-FACEBOOK

Partnerei azonnal csatlakoztak a minősíthetetlen kívánsághoz, egymásra licitálva eljutottak odáig, hogy akár egy „öngyilkoló pilóta” is teljesíthetné ezt a feladatot.

Később a balliberális Klubrádió szerkesztője, Göczey Zsuzsa is csatlakozott a szánalmasan gusztustalan kórushoz, azon kezdve „poénkodni”, hogy Orbán Viktorból csak egy van, ellentétben Kaczyńskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére, Jaroslaw lépett.

Kovács M. Mária a CEU egyik „arca”, a Soros-egyetem vezető történészprofesszora.

Forrás: V4NA-FACEBOOK

Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét, Benjámin Netanjahut arról, hogy Magyarország antiszemita ország.

A Soros-egyetem professzornője egyébként korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.

Az Origo keresi Kovács M. Máriát és a CEU-t is az ügyben.