Meglopta a bankját az ácsi kirendeltségvezető

Vágólapra másolva!
A Komáromi Járási Ügyészség három vádiratot nyújtott be egy nővel szemben, aki egy hazai bank kirendeltségének vezetőjeként 2002-2013 között folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen követett el sikkasztást, és ezzel több mint huszonkettőmillió forinttal károsította meg a munkáltatóját.
Vágólapra másolva!

A nő egy hazai bank ácsi kirendeltségének vezetőjeként fióki univerzális vezető tanácsadó munkakörben dolgozott.

Vezetői feladatai mellett rendszeresen eljárt pénztárosként, önálló jogkörrel kezelte a betétesek pénzforgalmát, valamint a takaréklevelekkel kapcsolatos ügyintézést is végzett.

A vádlott az ügyintézői azonosítóját használva a bank számítógépes rendszerében az érintett ügyfelek tudta nélkül, az ügyfelek részére kiállított takaréklevelek beváltását színlelve készpénzkifizetéseket rögzített, majd az adott pénzösszeget a banki ügyintézés során kizárólag az ő időzáras pénztároló kazettájából még azon a napon jogtalanul kivette és ellopta.

- olvasható az Ügyészség oldalán.

A bank az ügyfeleket, illetve azok örököseit már kártalanította.

Többször is lopott

A nő 2008. január 2. és 2011. augusztus 25. között

5.765.650 forintot lopott el a bankból,

amely miatt az ügyészség 2018. június 12-én vádat emelt ellene. Kiderült, hogy ennél több pénzről van szó. 2002. január 3. és 2013. január 7. között is meglopta a munkáltatóját, akkor

1.750.000 forintot emelt el,

amely miatt az ügyészség 2018. augusztus 6-án egy újabb vádiratot nyújtott be a nő ellen. Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a két ügyet egyesítette. A Komáromi Járásbíróságon folyamatban lévő eljárás ideje alatt az ügyészség újabb vádiratot nyújtott be, amelyben írt tényállás szerint 2004. április 26. napja és 2011. február 11. napja között a vádlott a banktól még

14.764.603 forintot szerzett jogtalanul, amely nem térült meg.

Az ügyészség a legutóbb benyújtott vádiratban kezdeményezte, hogy a Komáromi Járásbíróság az ügyet egyesítse a már folyamatban lévő büntetőeljárással, valamint a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.