Több ezer gyerek énekli majd a magyar összetartozás himnuszát

2019.05.29. 08:55

Június 4-e, az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója 2010 óta a nemzeti összetartozás napja. Idén ezen a napon 11 órától Szarka Tamás több ezer diákkal énekli majd el a Kézfogás dalát és a Himnuszt. Az eseményt az M1 élőben közvetíti majd.

A trianoni békeszerződés szétszakította a magyar nemzetet

2019. június 4-én 11 órakor Budapesten, a Kossuth téren több ezer gyerek részvételével énekli el Szarka Tamás a Kézfogás-t, a magyar összetartozás himnuszát. Ezzel egy időben pedig a határainkon innen és túl több száz településen szól majd a dal.

A Nemzeti Összetartozás Napjára, 2019. június 4-ére a Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző Szarka Tamás közös éneklésre hívja az iskolák tanulóit, tanárait az egész Kárpát-medencébe.

A Kézfogás című dala eléneklésével emlékezünk a 99 éve aláírt trianoni békeszerződésre, de 9 éve ez a nap a magyar nemzet összetartozásának ünnepe is. A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze, és ez egyben megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását. Trianon terhét akkor tudjuk levetni magunkról, ha hiszünk a magyarság jövőjében, és ezért fontos, hogy egy közös énekléssel erősítsük a magyarság nemzeti összetartozását a fiatalok körében – írja az esemény honlapja.

A hagyományteremtő szándékkal indított rendezvényről további információkat a www.kezfogas.eu oldalon találnak.