Zugló gazdálkodása romokban van Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármester alkalmatlansága miatt – mondta Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke pénteken, a XIV. kerületi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Borbély Ádám szerint a polgármester számítógépes játékon gyakorolhatná a városépítést.

Borbély azt mondta, a kerület egyre nagyobb pénzügyi káoszban van: nem elég, hogy a parkoláson napi egymillió forint a veszteség, a gazdálkodás is romokban van.

Zuglót egy kétmilliárd forintos hitel tartja életben, sorra maradnak el a beruházások, a kerület semmit nem fejlődik.

Mindez Karácsony Gergely alkalmatlanságának bizonyítéka – tette hozzá.

Az mondta, ezért hoztak a polgármesternek egy SimCity városépítő számítógépes játékot, amellyel Karácsony Gergely „gyakorolhatja a város építését”.

A politikus úgy értékeli, bármelyik gyerek jobban teljesít a játékban, mint amit Karácsony Gergely mutat Zugló kárára.

Budapest, 2019. június 7. Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke (k) sajtótájékoztatót tart a XIV. kerületi városháza előtt 2019. június 7-én. Borbély Ádám szerint Zugló gazdálkodása romokban van Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármester alkalmatlansága miatt; a polgármester számítógépes játékon gyakorolhatná a városépítést. A háttérben Virágh Előd, a budapesti Fidelitas ügyvezető alelnöke (b2), kezében egy SimCity városépítő számítógépes játék plakátja. A tájékoztatón Borbély Ádám megkísérelt átadni a játékot Karácsony Gergelynek, de csak a polgármesteri titkárságon tudta leadni. MTI/Soós LajosForrás: MTI/Soós Lajos

Borbély Ádám ezt követően megkísérelte átadni a polgármesternek a játékot, de csak a polgármesteri titkárságon tudta leadni. Ezt követően újságíróknak azt mondta, sajnálják, hogy Karácsony Gergely nem volt a hivatalában. Bizonyára most sem Zuglóval foglalkozik, hanem a főpolgármester-választási kampányával – tette hozzá a budapesti Fidelitas elnöke.