A gyanú szerint R. Szilveszter aljas indokból, különös kegyetlenséggel ölte meg a védtelen családanyát – közölte honlapján a rendőrség.

A 36 éves nőre futás közben támadtak rá 2013. szeptember 25-én este. Holttestére többórás kutatást követően, nyomkövető kutya segítségével találtak rá Soroksáron, egy fás-bokros területen.

A kiskorú gyermeket nevelő családanyával az orvosszakértői vélemény alapján különös kegyetlenséggel végzett a tettes. A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdte meg, majd az akkor az ORFK, jelenleg a Készenléti Rendőrség alárendeltségében működő Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vette át.

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-énForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A több mint öt évig tartó, minden részletre kiterjedő, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg. A korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt a hatóság előtt ismert – a gyilkosság helyszínéhez valamilyen módon kapcsolható – elkövetőket is sorra vették a nyomozók.

Így került képbe 2018 őszén az akkor büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott, a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves R. Szilveszter. Az áttörést a genetikai vizsgálat hozta. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a férfi DNS-ét összevetette a helyszínen rögzített genetikai anyagmaradványokkal, ami az egyéb rendelkezésre álló bizonyítékokkal együtt a férfi személyével szemben egyértelműen megalapozta a gyanút.