Nőgyógyászati vizsgálatról szökött meg egy terhes rab Budapesten

2019.06.17. 12:49

Megszökött egy 20 éves női rab egy budapesti kórházból. Az egyik budapesti kórházba, úgynevezett kihelyezett intézménybe vitték kezelésre a letartóztatásban lévő nőt. Onnan szökött meg ma reggel – tudtuk meg a büntetés-végrehajtástól. Lapértesülések szerint a nő terhes, és nőgyógyászati vizsgálatra szállították át a SOTE Üllői úti nőgyógyászati klinikájára.

Engedély nélkül távozott egy fogvatartott egy budapesti egészségügyi intézményből hétfőn reggel – írja közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). A 20 éves nő orvosi ellátása közben szökött meg. A bv. őrei vigyáztak rá. 

A 20 éves nő orvosi ellátását – tekintettel egészségügyi állapotára – a bv. szervezet külső kórházban, külső őrzéssel biztosította. A Népszava úgy tudja, hogya nő terhes, és nőgyógyászati ellátásra vitték a Semmelweis Egyetem Üllői úti nőgyógyászati klinikájára.A lap megkereste az egyetemet is, de ott sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták az értesülést.

A BVOP közleménye szerint a büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a nő felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel zajlik.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított.