Rátámadtak a Gyurcsány-párt aktivistái a Hír TV munkatársaira

Vágólapra másolva!
A Hír TV munkatársai Gyurcsánynét a Demokratikus Koalíció (DK) által bejelentett (elő)választási csalásról, Kálmán Olgát pedig realitásokat nélkülöző főpolgármesteri programjáról szerették volna kérdezni, de ők nem akartak válaszolni, a DK aktivistái pedig lökdösni kezdték a riportereket, még a kamerájukat is letakarták.
Vágólapra másolva!

A televízió stábját akadályozták munkájukban a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció hívei, számolt be az esetről a Hír TV honlapján.

A Hír TV munkatársai Gyurcsánynét a DK által bejelentett, az MSZP és a Párbeszéd által elkövetett állítólagos (elő)választási csalásról, a szintén a helyszínen lévő Kálmán Olgát pedig a realitásokat teljes mértékben nélkülöző főpolgármesteri - úgymond - programjáról szerették volna kérdezni, de

a gyurcsányista politikusnők nem akartak válaszolni a sajtó kérdéseire.

Erre odamentek a DK aktivistái is, akik

lökdösni kezdték a riportereket, és letakarták a kamerájukat.

Úgy tűnik tehát, hogy a szólás-, a sajtó- és a véleménynyilvánítási szabadságot a gyurcsányisták nagyon másképp értelmezik, mint azt szokás.

Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt

Ahogy az Origo arról már beszámolt, csalással vádolta meg a DK Karácsony Gergelyt,

mert szerintük az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje hazug automata telefonhívásokkal akarja manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét,

ezáltal azt a hamis látszatot keltve, hogy Gyurcsány Karácsonyt támogatja Kálmán helyett, ezért jogorvoslatért az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordultak.

Az eset bejelentése után néhány órával azonban a Magyar György vezette Civil Választási Bizottság elutasította Gyurcsányék panaszát.

Hétfő este Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, a MSZP Országos Választmányának az elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában egyébként tagadta, hogy pártjának köze lenne az előválasztás manipulálásához.

Az ellenzéki roncsderbi újabb botránya egyelőre tehát meglehetősen zavaros:

vagy arról van szó, hogy látva a vártnál kevesebb szavazót, az alkalmatlan zuglói polgármester akar kétségbeesetten szavazatokat szerezni, vagy arról, hogy Gyurcsányék vereségre számítanak, és már magyarázni akarják a bukást.

Egy azonban biztosan kiderült: bármi is lesz a roncsderbi végeredménye,

az ellenzéki háború nem ért véget, a balliberális pártok továbbra is ott ütik majd egymást, ahol tudják.