Az ellenzéki állításokkal ellentétben érdektelenségbe fulladt az előválasztás

Vágólapra másolva!
Az ellenzéki állításokkal ellentétben érdektelenségbe fulladt az előválasztás – nyilatkozta az M1 reggeli műsorában Farkas Örs politikai elemző.
Vágólapra másolva!

A szakértő szerint az előválasztáson részt vevők számát a 2018-as választáson, a baloldali pártokra leadott szavazatokkal érdemes összevetni.

– Akkor az ellenzéki pártok mindegyike – amelyek most részt vesznek az előválasztásban – 400 000 szavazatot gyűjtött. Ehhez az adathoz képest is tehát 14-16%-os lesz a részvételi arány, ami egy időközi önkormányzati képviselő-választáson is alacsonynak mondható – mondta az elemző, aki szerint ez is bizonyítja, hogy az ellenzéki állításokkal ellentétben érdektelenségbe fulladt az előválasztás.

A szakértő szerdán az M1 aktuális csatornán közölte, ez a típusú casting már 2009 óta minden évben előkerül. Az ellenzéki pártok vezetői veszekszenek azon, hogy az adott politikai pozíciót ki töltse be, ki jelöljön, semmi nem változott az elmúlt tíz évben. Farkas Örs hangsúlyozta, ez nem egy választási szituáció, hiszen nem reggel hat órától este hét óráig mentek el, hanem egy hét alatt voltak ennyien kíváncsiak az előválasztásra.