Gaal: Sok segítséget ad a CSOK a családnak

Vágólapra másolva!
Gaal Gergely, a KDNP kommunikációs vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a családpolitikai csomagról, annak saját családjára gyakorolt hatásáról, de szóba került még Solymár is.
Vágólapra másolva!

A politikus, mint háromgyermekes édesapa, a kormány családpolitikai csomagjáról elmondta, a kormányzat a pároknak boldogságot nem tud adni, de az anyagi biztonsághoz való hozzájárulást biztosítani tudja, a mostani támogatások biztosan sok családnak képesek segíteni. Hozzátette, családapaként ő maga is igényelte már a CSOK-ot, mert ez a támogatás is sokat ad egy kis közösségnek, a családnak.

Többekben felmerült a kérdés, hogy lesz-e elegendő gyermekorvos, bölcsőde, óvoda arra az esetre, ha a családpolitikai csomagnak köszönhetően növekszik a lélekszám. Ezzel kapcsolatban Gaal Gergely elmondta,

Persze rövidesen majd szükség lesz óvodabővítésre, de a politikus reméli, hogy ez sikerülni fog a közeljövőben. A településen egyre épülnek a házak, egyre többen akarnak ott élni, Gaal Gergely biztos abban, hogy az építkezések egy jelentős részét a kormányzati támogatások segítségével valósítják meg.

Kérdésre válaszolva a politikus arról is beszélt, hogy Solymáron minden körzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei nyertek már az elmúlt két ciklusban is, a polgármester, aki egyben a következő választáson újra elindul, is a kormánypártok politikusa. A képviselőtestületben vannak ellenzékiek is, Gaal Gergely szerint van együttműködés, hiszen a többség arra törekszik, hogy elsősorban a helyi problémákat oldják meg, ahol nem szükséges minden esetben a pártpolitika.