A nagyobbik kormánypárt frakciója Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) parlamenti képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatójára reagálva azt írta, hogy Karácsony Gergely pártja egyetlen béremelést sem szavazott meg az elmúlt években. 

Az ellenzéki politikus azt mondta, a kabinet három hétre szabadságra megy, miközben az elmúlt napok hírei arról szólnak, hogy komoly gondok vannak a pedagógusok, a rendőrök és a tűzoltók bérezésével.

Pártja nevében felszólította a kormányt, emelje a tanárok, a tűzoltók és a rendvédelmi dolgozók bérét.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjeForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz képviselőcsoportja felhívta a figyelmet arra, hogy a Párbeszéd a többi ellenzéki párttal együtt most is elutasította a 2020-as költségvetést, amely - mint írták - a családok támogatásának növelése mellett biztosítja a rendvédelmi béremelés folytatását és a már végrehajtott pedagógusbéremelés finanszírozását.Úgy fogalmaztak, hogy a Gyurcsány-korszakban megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták a közszféra dolgozót, és még egyhavi bért is elvettek tőlük. A Fidesz kormányzása óta egyre több béremelés indul a közszférában, amit a gazdasági növekedés tesz lehetővé - tették hozzá a frakció közleményében.

Kifejtették azt is, hogy átlagosan 50 százalékos emelés volt a pedagógusoknál, a rendőröknél, a katonáknál, 30 százalékos emelés a kormánytisztviselőknél, és 2020-ban is folytatódik a rendvédelmi dolgozók és ápolók béremelése.