Vésővel vágta fejbe a kutast

Vágólapra másolva!
A most 63 éves férfi 1976-ban rabolta ki a balatonedericsi töltőállomást mindössze pár ezer forintos zsákmányért. Igaz, akkoriban kész vagyonnak számított ennyi pénz, de a rablónak nem volt ideje elkölteni, mivel két nap múlva rács mögött találta magát. A Blikknek beszélt az életéről az első magyar benzinkútrabló.
Vágólapra másolva!

A férfi három évet kapott, amit le is töltött, de a szabadulása után sem tudott leállni a bűnözéssel. Egy betörés és két fegyveres rablás után 25 év börtönbüntetésre ítélték. Legutóbb tavaly januárjában szabadult, de egy újabb bűncselekmény miatt most megint háziőrizetben van.

– mondta el a férfi az első rablásáról, aztán részletesen beszélt arról is, hogy mi következett ezután.

- emlékezett vissza.

A rabló könnyen megszerezte a pénzt a kasszából, de nem örülhetett neki sokáig, mivel egyik ismerőse elárulta a rendőröknek, mit tett.

Az ágyában aludt, amikor a kékegyenruhások felébresztették a rablás után két nappal. Három év börtönbüntetést kapott, amit öt hónap híján le is töltött. Aztán - saját bevallása szerint - évekig becsületes életet élt és semmit sem követett el.

- tette hozzá a férfi.

Ausztriában egy bankrablásért 14 évre ítélték, amit Magyarország legszigorúbb fegyházában kellett letöltenie.

Végül Nagyfáról szabadult, ahol együtt ült többek között az akasztói vállalkozóval, Stadler Józseffel is.

"Jópofa volt az öreg, de az otthonról küldött csomagjából soha nem adott nekünk, rabtársainak."

A rabló 2018 elején szabadult, pár hónappal később, októberben már a TEK kommandói kopogtattak az autója ablakán.

- mondta a férfi.

Magyarország első benzinkút rablója egyébként arra készül, hogy könyvet írjon a börtönben töltött időről és a rablásairól.