Vágólapra másolva!
Látványos videót készített a Magyar Turisztikai Ügynökség Augusztus 20-ra, a magyar államalapítás ünnepére, amelyben számos jellegzetes magyar táj, látványosság látható. A videó címe: "Isten éltessen, Magyarország!"
Vágólapra másolva!

A Magyar Turisztikai Ügynökség videójában számos, jellegzetes magyar táj és látványosság látható Budapestről és vidékről egyaránt, amelyek mind jól jelképezik az ezeréves történelmünket, szokásainkat.

A filmklipnek az "Isten éltessen, Magyarország" címet adták.

Íme a videó:

Háromnapos rendezvénysorozat várja az érdeklődőket

Ahogy arról korábban beszámoltunk, "Isten éltessen, Magyarország!" szlogennel tartják meg a hagyományokhoz híven a háromnapos rendezvénysorozatot is az államalapítás ünnepén.

A Várkert Bazárnál a Magyar Ízek utcája a Kárpát-medence gasztrokultúrájával várja a látogatókat, napközben családi programokkal is készülnek, esténként pedig koncertek lesznek.

Fotó: Medgyesi Milán - Origo

Augusztus 20-án, a katonai és állami hagyományoknak megfelelően, reggel zászlófelvonással és 130 katona tisztté avatásával kezdődik a nap. Ezen beszédet mond Áder János köztársasági elnök mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. Ezt a Magyar Honvédség légi- és vízi bemutatója követi, amelyen a haderő új beszerzésű eszközei is bemutatkoznak.

Napközben a rakparton folytatódnak a rendezvények, az ünnepi tűzijáték pedig a szokásokhoz híven este 9 órakor kezdődik.