Újabb öt évre Baán László lesz a Szépművészeti Múzeum főigazgatója

Baán László, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója
Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.
Vágólapra másolva!
Újabb öt évre, 2024. november 30-áig, Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum jelenlegi főigazgatóját bízta meg az intézmény vezetésével Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a főigazgatói álláshelyére kiírt pályázat eredményes lezárulta után - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Baán László 2004 óta vezeti a Szépművészeti Múzeumot, ezen időszakban

az intézmény a leglátogatottabb magyar múzeummá vált. Vezetése alatt számos, nemzetközileg is rangos nagykiállításnak adott otthont a Szépművészeti Múzeum.

A közlemény szerint az újraegyesített Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria kiállítási terveiben az elkövetkező években is nagy érdeklődésre számot tartó tárlatok szerepelnek: egy egyiptomi fáraósír feltárását bemutató kiállítástól El Grecón, az angol preraffaelitákon és Matisse-on át Gulácsyig.

Baán László Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

2023-ra a Liget Budapest projekt keretében elkészül az Új Nemzeti Galéria világszínvonalú épülete, amely a legkorszerűbb bemutatási körülményeket fogja biztosítani az újraegyesített intézmény 19-20. századi és kortárs, magyar és nemzetközi anyagának - tudatták.

A Liget Budapest Projektnél az idei már az átadások éve lesz

Baán László júliusban jelentette be, hogy jövő év közepéig az összes nagy beruházás elkezdődik a Városligetben, a fejlesztések kétharmada pedig már most épül vagy elkészült.

2019 egyértelműen az átadások éve lesz, hiszen májusban Orbán Viktor miniszterelnök átadta az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét a múzeumi szakma képviselőinek, ezt követően pedig ősszel Millennium Házaként nyílik meg a felújított egykori Olof Palme Ház, bejárata előtt egy, a Városligetben újdonságnak számító Rózsakerttel.

A Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa elmondta, hogy a tervezett fejlesztések kétharmada már zajlik, és

ha ilyen ütemben haladnak, akkor 2022-re valamennyi új épület állni fog. 2023-ig pedig az összes új intézmény megnyílik.