Újabb vádpontban találhatják bűnösnek az ítélőtáblán a már életfogytiglanra ítélt csengelei mészárost

Átadták a csengelei pihenőhelyen történt emberölés gyanúsítottját
Vágólapra másolva!
A csengelei mészárosként elhíresült, 53 éves férfi az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyénél lőtte le fogadott fiát, és annak az egyik munkatársát is életveszélyesen megsebesítette. A halálos beteg férfit a bíróság nem jogerősen, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte még májusban. Az ügyészség szerint az ítélet nem volt elég alapos, súlyosbító körülmény megállapítását javasolták. 
Vágólapra másolva!

A férfi 2017 decemberében lőtte le az autójában alvó nevelt fiát, majd rálőtt a kocsiban utazó másik férfira is, aki életveszélyesen megsérült. A Szegedi Törvényszék májusban életfogytiglani börtönre ítélte a gyilkost kitervelten, több ember ellen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt, valamint 10 évre kiutasította az országból. A német férfi legkorábban 30 év múlva szabadulhat feltételesen - írja közleményében a Szegedi Fellebbviteli Ügyészség.

Forrás: police.hu

Az ítélet ellen a védelem fellebbezett, az ügyészség ezt az ítélőtáblának küldött iratában nem tartotta elég alaposnak. Javasolták, hogy

a bíróság állapítsa meg védekezésre képtelen személy ellen elkövetett gyilkosságot is, mint további minősítő körülményt.

Emellett azt is javasolták, hogy fogadják el az elsőfokú ítéletet.

Ahogy korábban megírtuk, 2017 decemberében a német férfi és a bolgár nevelt fia között megromlott a viszony, és még pénzzel is tartozott neki.

Amikor a férfi megtudta, hogy a bolgár hazautazik, ideges lett, és elhatározta, hogy meggyilkolja.

Forrás: Police.hu

Ismerte az utazási szokásait, ezért az autójával elment a hegyeshalmi határátkelőhöz, ahová magával vitte az illegálisan tartott fegyverét is. Az volt a terve, hogy ott megvárja az áldozatát, és követi. Fogadott fia éjjel érkezett meg Hegyeshalomra az egyik munkatársával, aztán folytatták az útjukat Röszke felé.

Mivel mindketten elfáradtak az úton, megálltak aludni az M5-ös autópályán lévő csengelei pihenőhelynél.

Forrás: Police.hu

A csengelei mészáros követte őket. A pihenőben úgy parkolt le, hogy ne vegyék őt észre. Amikor biztos volt benne, hogy alszanak, odalépett hozzájuk, és bekopogott az ablakon. A bolgár férfinak kipattantak a szemei, nagyon megrémült, és el akart hajtani.

A támadó lőtt. Ötször találta el a nevelt fiát, kétszer a munkatársát.

Az egyik golyó szíven találta a bolgárt, akinek még volt annyi ereje, hogy kivezesse az autót az autópályára. A leállósávban megállt és meghalt. A munkatársának viszont sikerült megmenteni az életét. Eközben a csengelei mészáros elmenekült a helyszínről, de nem jutott messzire, másnap elfogták a magyar rendőrök.

Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt majd másodfokon.