Potápi: Nagymányok büszke lehet arra, amit elért

POTÁPI Árpád János
Budapest, 2019. április 18. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart hivatalában a külhoni magyarságnak szóló pályázati felhívás eredményeiről 2019. április 18-án. Összesen 1,6 milliárd forinttal támogatja a kormány a diaszpóra magyarságát, valamint a Kárpát-medencei magyar oktatást és kultúrát. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Nagymányok méltán lehet büszke arra, amit az elmúlt évtizedben elért - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton a Tolna megye település várossá válásának tizedik évfordulója alkalmából.
Vágólapra másolva!

Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője, a helyi művelődési házban rendezett ünnepségen hozzátette: a város olyan fejlődésen ment keresztül, amilyet az elmúlt tíz évben kevés település mondhat magáénak.

Közölte, 2009-ben a település lakói közül kevesen hittek abban, hogy Nagymányok várossá válhat,

A nagymányoki fejlesztések között megemlítette, hogy ipari parkot alakítottak ki, megújultak az utak, járdák, a közintézmények, köztük a városháza, az iskola, az egészségház, az óvoda, és már bölcsőde építésén gondolkoznak a városban.

Potápi Árpád János Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Minden, ami itt épült, az itt élő emberek közös munkájának az eredménye, sokan tettek érte, mindenekelőtt a polgármester, a mindenkori képviselő-testület, az önkormányzati hivatal, az itt dolgozó cégek és emberek - hangoztatta.

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, aki az Országgyűlés elnökeként tíz éve a várossá nyilvánítás dokumentumát átadta Karl Béla független polgármesternek, kiemelte: Nagymányok példát mutat a hagyományok őrzésében, a nemzetiségekkel való együttélésben, és ápolja a bányásztradíciókat is

Egy település akkor tudja igazán szolgálni a lakóit, ha mindent biztosít ahhoz, hogy öröm legyen a szülőföldön megmaradni - mondta.

Hozzátette:

biztos abban, hogy a kormányzat minden támogatást meg fog adni ahhoz, hogy a város az elképzeléseit meg tudja valósítani.

Karl Béla a város eredményei között kiemelte, hogy az elmúlt években nőtt Nagymányok lélekszáma, javult az önkormányzat adóerő-képessége, és az iparterületen ma már hétszázan dolgoznak.