A kormány célja, hogy a következő három-négy évben valamennyi földutat leaszfaltozzanak, ezért az erre szánt forrásokat a jövő évi költségvetés már tartalmazza – mondta csepeli sajtótájékoztatóján Szatmár Kristóf, a budapesti útépítési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos. A program első körében Csepel nyerte el a legnagyobb támogatást, amivel kapcsolatban a kerület polgármestere Borbély Lénárd elmondta, hogy ebből is látszik, hogy azok az önkormányzatok tudnak valójában sikereket elérni, akik összefognak a kormánnyal.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy budapesti útépítési program első két körében 14 önkormányzat összesen 44 kilométer földút leaszfaltozását kérte, amiből

öt kilométert át is adtak, további harminc kilométeren jelenleg is zajlanak a munkálatok,

a fennmaradó részen pedig a szerződéskötések zajlanak.

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd elmondta, hogy a program első körében a XXI. kerület nyerte el a legnagyobb támogatást közel másfél milliárd forintot, amit a helyhatóság közel ugyanekkora önerővel egészített ki, amiből a felújított utak melletti járdaszakaszok, csatornabekötések, gépkocsibeállók is elkészüljenek. Csepelen a megpályázott 7,3 kilométerből több mint négy kilométert építettek meg, és a fennmaradó szakaszok kivitelezése is zajlik –tette hozzá.

A polgármester ugyanakkor azt is kiemelte, hogy ebből a programból is jól látszik, hogy

azok az önkormányzatok tudnak valóban sikeresek lenni, akik összefognak a magyar kormánnyal.

Budapesten mindez úgy igaz, hogy a kabinet, a fővárosi önkormányzat és a kerületek hármas összefogása vezethet sikerre – mondta, hozzátéve, hogy 2010-ben még több mint 50 kilométert tettek ki az aszfaltozatlan utak a városrészben, de ez mára mintegy 30 kilométerre csökkent.