Elátkozta a családját, ezért combon szúrta a nőt a 11 éves jászapáti fiú

2019.09.21. 09:51

Ahogy azt tegnapelőtt megírtuk, bicskával szúrt combon egy nőt egy 11 éves kisfiú Jászapátiban, miután összevesztek az utcán. A nő súlyosan megsérült. A rendőrök rövid időn belül azonosították a késelő fiút, akit elfogtak az iskolájában. A kihallgatásán beismerte a késelést. A megkéselt asszony anyja elköltöztetné lányát, ha a fiút nem zárják börtönbe. A 11 éves fiú váltig állítja, hogy csak azért szúrt, mert a nő megátkozta a családját, amitől ő nagyon dühös lett. 

A fiú és családja a Borsnak nyilatkozott a történtekről. Kiderült, hogy a combon szúrt asszony nemcsak, hogy egy utcában lakik a családdal, de a rokonuk is.

A piac környékén sétáltam. Aznap a nagymamámtól és apukámtól is kaptam zsebpénzt, ebből vettem reggel a bicskát. Útközben találkoztam össze Gizivel, aki nagyon csúnyán beszélt velem. Először azt kérdezgette, hogy miért vagyok itt, hogy merek én idejönni. Pedig én csak iskolába mentem. Nem értettem, hogy miért beszél ilyen bántó dolgokat.

- mondja a 11 éves fiú, aki azon dühödött be leginkább, hogy az asszony a családját, a háromhetes kishúgát is megátkozta.

Olyanokat mondott, hogy a családomat érje baleset, az apukámat és a kishúgomat is. Elborult az agyam, ahogy meghallottam, mit mond a kishúgomra, mielőtt átgondolhattam volna, mit teszek, odaböktem a bicskával.

Az asszony a késelés után azonnal összeesett, a fiú pedig ott hagyta és elment iskolába.
"A suliban gyorsan vert a szívem, bűntudatom volt. Tudtam, hogy rossz dolog történt" - teszi hozzá a késelő.

Nem sokkal később érte mentek a rendőrök, akik bevitték a kapitányságra és kihallgatták.

A lap felkereste a súlyosan sérült asszony családját is. Az anyja szerint lánya sosem bántott volna gyerekeket.

„A lányom szellemi fogyatékos és súlyosan epilepsziás, de a gyerekeket kedveli, még cukorkát is szokott adni nekik. Azonban sokan gúnyolják a betegségei miatt, megesik, hogy meg is dobálják, amikor vízért megy a kútra. Szerencsére nemsokára hazajöhet a kórházból, sokkal jobban van – mondja az anya.

Az asszony arról is beszélt, hogy legszívesebben elköltöztetné lányát, mert nem akarja, hogy közel lakjon a késelő fiúhoz.

Vagy a fiút zárják be! – követeli az anya.

Ettől tart a késelő maga is: fél, hogy elszakítják a kishúgától. 

"Mi van, ha a kistestvérem nem ismer majd fel? Nagyon szeretem a kistestvéremet, érte bármit megtennék, de Gizi megátkozta őt"

A rendőrség eljárást indított a fiú ellen.