Most megtudhatják, hogyan teljesített valójában Karácsony Gergely Zuglóban

Vágólapra másolva!
Ki vagy, Greta? Mit gondol a kormányoldal és az értelmiség viszonyáról Jankovics Marcell? Tart-e húsmentes napot Németh Szilárd? Mi a Fidesz három évtizedének és Karácsony Gergely polgármesterségének mérlege? Hogyan lép ki valaki a fővárosi multis létből a paraszti gazdálkodásba, ki Csaba, a Gellérthegy utcai fizikus-kocsmáros – és mi rejtőzik az egykori Nagy-Magyarország legtávolabbi, Tátrán túli szegleteiben? Itt a Mandiner hetilap negyedik száma! 
Vágólapra másolva!

Üzenetrögzítős pártból néppárt – milyen utat járt be a Fidesz az elmúlt harmincegy évben, és vajon mennyi van még a Fidesz-sztoriban? A Maninder címlapos anyagában fideszes politikusokkal beszélgettek arról, hogy miben rejlik a kormánypárt sikere, és mi az, ami elengedhetetlen a népszerűség fenntartásához a továbbiakban.

Az Első karaktert, a vezércikket most Szalai Zoltán, a hetilap főszerkesztője jegyzi, aki szerint sokan vannak a visszaélők, akik pusztán a már többször megbukott ideológiai és politikai céljaikat akarják megvalósítani, nem pedig a környezetet óvni a klíma ürügyén.

Zavaros parkolási szerződések, problémás gazdálkodás, nem nyilvános önkormányzati tartozások és 2100 elültetett fa.

„Öt év Zuglóban: a Karácsony-egyenleg" címmel olvasható cikkben mérlegre tették Karácsony Gergely zuglói polgármester városvezetői munkáját.

Németh Szilárd: Nem lesz húsmentes nap az életemben

Interjút adott a lapnak Jankovics Marcell rajzfilmrendező, grafikus, akit a kormányoldal és az értelmiség viszonyáról faggattak. „Az a tapasztalatom, hogy a jobboldali írókról inkább elmondható, hogy az alkotás előbbre való a számukra, mint a hangadás" – hangsúlyozza a beszélgetésben.

„Nem lesz húsmentes nap az életemben!" – ezt már Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta, leszögezve:

az Európai Unió nem írhatja elő senkinek, hogy mit egyen.

A politikusnak markáns véleménye van a klímaügyről, a Greta Thunberg-jelenségről, de azt is megtudhatjuk tőle, hogy miként viszonyul a magyar sajtóhoz. Migrációs válsághelyzet, Csepel jövője és a honvédség fejlődése – ez mind terítékre kerül a beszélgetésben.

A közéleti rovatban ezúttal Balog Zoltán korábbi miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke írt véleménycikket a 29 évvel ezelőtti német egység megteremtésének körülményeiről.

Interjú Kelemen Hunorral

A Külhon rovatban Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét nagyinterjúban kérdezték arról, miért is indul el a romániai elnökválasztáson, és mit kínál a magyar politikai erő az erdélyi és óromán választóknak.

Greta Thunbergnek, a Greta-jelenségnek szentelik a Külföld rovat legnagyobb részét. Leimeiszter Barnabás portrécikkével és több keretes írással részletezik, elemzik az év egyik legfontosabb nemzetközi közéleti jelenségét – és magának Thunbergnek a személyes indíttatását és aktuális helyzetét.

Külpolitikai véleménycikkben Szalai Máté, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, a Corvinus Egyetem oktatója ír a Közel-Kelet válságrégióinak most zajló radikális etnikai és vallási újrarendeződéséről.

A negyedik lapszámról bővebben itt olvashatnak.