Tarlós István: Siránkozós, kéztördelős, hazudozós kampányt folytat Karácsony Gergely

2019.10.10. 19:53

Ennél keményebb kampányban már volt részem, ennél erkölcstelenebb, mellébeszélőbb, valótlanságokat hangoztatóbb kampányban nem - mondta Tarlós István főpolgármester Karácsony Gergely kampányáról az Inforádió Aréna című műsorában. Tarlós István siránkozósnak, kéztördelősnek, hazudozósnak nevezte az alkalmatlan zuglói polgármestert.

170 projektet indítottak el eddig a főpolgármestersége alatt, amelyek még zajlanak, azokat szeretné befejezni 

- mondta Tarlós István főpolgármester az Inforádióban. Példaként említette többek között a négyes metrót, az Alstom-szerződés módosítását, a Demszky-érában kötött előnytelen szerződések módosítását, 400 km csatornahálózat megépítését, a fonódó villamost, több mint 35 kilométer kerékpárút építését, az Állatkert fejlesztését és a szelektív hulladékgyűjtést. 

Ennél keményebb kampányban már volt részem, ennél erkölcstelenebb, mellébeszélőbb, valótlanságokat hangoztatóbb kampányban nem  - mondta a főpolgármester élesen bírálva Karácsony Gergely kampányát. Az alkalmatlan zuglói polgármesterről megállapította, hogy abszolút valótlanságokkal kampányol. 

Ilyen siránkozós, kéztördelős, hazudozós kampány még nem volt, mint amilyet Karácsony Gergely folytatott - mondta a főpolgármester, aki kiemelte, Karácsony mindennap kiállt egy utcasarokra, és elismételte ugyanazt az 5-6 teljesíthetetlen ígéretet. 

A főpolgármester tételesen megcáfolta az interjúban Karácsony Gergely hazugságait. Az alkalmatlan zuglói polgármester többek között azt állította, hogy Tarlós István adóssággal adta át Óbuda vezetését. A főpolgármester idézte Bús Balázs óbudai polgármester közleményét: "2006 végén Óbuda-Békásmegyer zárszámadása nem mutatott tartozást, az önkormányzatnak hitelállománya nem volt. Ez egyértelműen kiderül a képviselő-testület 2007. április 25-i ülésén elfogadott 19/2007. számú zárszámadási rendelet előterjesztéséből. A 2006-os költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet mellékletében nyilvánosan elérhető, a büdzsé beszámolóját felülvizsgáló független könyvvizsgálói jelentés megjegyezte: a 2006. évet az önkormányzat megtakarítással zárta" 

Két eset lehetséges: Karácsony Gergely vagy szándékosan hazudik, vagy megint - mint mindig - súlyosan ismerethiányos. Lehet, hogy nem tudja, hogy én mikor jöttem el Óbudáról  - mondta a főpolgármester.

A fővárosnak nincsenek működési hitelei, míg a Karácsony Gergely vezette Zuglóban kétmilliárdos lyukak vannak, működési hitelek tartják életben a kerületet - hívta fel a figyelmet Tarlós István. Zugló számláján úgy lehet 4 milliárd forint, hogy a főváros éppen most utalt át a kerületnek 3,8 milliárd forintot.  Karácsony a gazdasági adatokat a maga primitív, rosszindulatú módján interpretálja - mondta Tarlós István.

Tarlós István határozottan megcáfolta azt a hazugságot is, amit Karácsony Gergely az Indexen adott elő. Megismételte, hogy a hármas metró kocsijainak felújítására írtak ki pályázatot, ez egyértelműen kiderül a hivatalos papírokról. 

Arról, hogy az alkalmatlan zuglói polgármester sajtóhibával magyarázta a hazugságát, Tarlós István ezt mondta:  Karácsony Gergely mindig mindent ráfog valakire: vagy a Fideszre, vagy az MSZP-re vagy a jegyzőre, vagy a hivatalra vagy most már újabban az ellenzéki újságokra is. 

Ha nagyon akarnám, Karácsonyt fel lehetne jelenteni közveszéllyel fenyegetés miatt - mondta a zuglói polgármester patkányirtással kapcsolatban tett megjegyzéseire. A szombati rendkívüli közgyűlésről azt mondta a főpolgármester: értelmetlen.

Karácsony tervei 13-18 milliárdos kiadásokat okoznának a működési költségvetésnek, amely most nullszaldós - mondta az alkalmatlan zuglói polgármester kampányígéreteiről.

Tarlós István az interjúban beszélt a kispesti, zuglói és győri botrányokról is. A kispesti szocialisták kokainozós korrupciós ügyeiről azt mondta, az felér egy önfeljelentéssel. A zuglói botrányokkal és Karácsony Gergely őszödi beszédével kapcsolatban a főpolgármester azt mondta: "Karácsony úr esetlenül védekezik". Borkai Zsolt ügyéről pedig azt mondta: felháborítja, elkeseríti, vállalhatatlannak és méltatlannak tartja. "Borkai az egész közössége kontójára állítja elő ezt a helyzetet" - mondta Tarlós István.

Budapestet nem lehet úgy kezelni, mint egyet a 3200 önkormányzat közül - mondta az interjú végén a főpolgármester. Ez az ország központja, minden értelemben. Megkaptuk az Európa legjobb úti célja kitüntetést, azzal a laudációval, hogy ezt az elmúlt tíz év eredményei alapján értük el. Az Economist listáján Budapest lett Kelet-Európa legélhetőbb városa, 2010 óta 20 helyet javítottunk a listán - zárta az interjút Tarlós István főpolgármester.