A listás szavazatokat tekintve a Fidesz-KDNP szövetség 50 százalék felett végzett - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP eredményváróján. A miniszterelnök megköszönte a vidéki Magyarország bizalmát. Tarlós Istvánról azt mondta, hogy kirángatta Budapestet a csődhelyzetből. Budapest vesztett egy főpolgármestert, de én nyertem egy kiváló tanácsadót - mondta Orbán Viktor.

Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki nyert, elsőként a Fidesz és a KDNP színeiben nyertes polgármestereknek - kezdte beszédét Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta: Budapest vesztett egy főpolgármestert, de ő nyert Tarlós István személyében egy tanácsadót. 

Ez egy nehéz választási kampány volt, nagy és nyílt politikai csata, olyan, amilyennek egy pártok közti versenyre épülő demokráciában lennie kell 

- értékelt Orbán Viktor. 

Gratulálok Tarlós Istvánnak. Kirángatta a várost a csődhelyzetből, neki köszönhető, hogy ma ilyen szép fővárosunk van, büszkék lehetünk rá. 

A listás szavazatokat tekintve 50 százalék feletti eredményt ért el a Fidesz és a KDNP szövetsége - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (elöl k) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén az önkormányzati választáson a Bálna Budapest központban 2019. október 13-án. Mögötte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, a párt alelnöke, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a párt alelnöke, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd alelnök, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, leköszönő főpolgármester, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Kubatov Gábor pártigazgató, alelnök (b-j)Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ma a fővárosiak úgy döntöttek, valami más következik. Az ország és Budapest érdekében készen állunk az együttműködésre - folytatta Orbán Viktor. 

A miniszterelnök köszönetet mondott a vidéki Magyarországnak. A megyei közgyűlések közül 19-ből 19-et nyert a Fidesz, a megyei jogú városokban 23-ból 13-at. 

Nem egyszerűen köszönöm, hanem meghatódottan köszönöm a bizalmat, amit a vidéki Magyarországtól kaptunk 

- mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök megemlékezett arról is, hogy az 5 ezer lakosnál nagyobb településeknek több mint a felében a fideszes polgármesterjelölt nyert. 

Beszéde végén a miniszterelnök újból köszönetet mondott az aktivistáknak, akik segítségével a Fidesz továbbra is 50 százaléknál erősebb az országban.