Kutyákat, szurikátákat és ormányos medvéket is mentettek egy gödi telepről

Vágólapra másolva!
Rengeteg kutyát és több vadállatot is kimentettek az állatvédők egy gödi telepről, ahol illegálisann, brutális körülmények között tartották és szaporították őket. Az állatok nagy része beteg vagy sérült.
Vágólapra másolva!

Egy gödi szaporító telephez riasztották az állatvédőket, ahol "tartási engedélyhez kötött és tartási tilalomhoz kötött" fajtájú állatokat is tartottak és tenyésztettek. A kinti karámban még minden rendben volt, ott tartottak

tevét, alpakát, pónilovat, csüngő hasú törpemalacot, juhot, és kacsát is

– írja közösségi oldalán a Szurkolók az állatkínzás ellen.

A gondok a házban kezdődtek, ahonnan orrfacsaró bűz áramlott ki.

Bent vadállatokat tartottak háziállatokkal egy kennelben.

Az egész ház tele volt szaporító boxokkal, tüzelő vagy már vemhes szuka kutyákkal és kanokkal. Az egyik kutya éppen a mentés közben, az egyik állatmentő karjaiban kezdte meg a szülést, az állattal egyből rohantak a legközelebbi állatkórházba.

A legtöbb állat sérült és beteg volt, soknak volt verekedésből származó sebe, csonkolt testrésze.

A ház hűtője tele volt tele volt állatorvosi vakcinákkal, gyógyszerekkel, előre felszívott antibiotikumos fecskendőkkel és microchipekkel.

Az egyelőre kérdéses, hogy ezeket honnan szerezték be.

A tartási körülmények borzasztóak voltak, állati ürülék és ammónia szag volt mindenhol. A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást a tulajdonos ellen.

A helyszínen rengeteg volt az állati tetem is. ezeket már felboncolni sem lehetett. A megmentett és megvizsgált állatok többsége

Giardia fertőzöttek, bolhásak, bőrgombásak, atkásak, és egyéb más bőrbetegségük is van, köhögnek, és sajnos több kölyök és felnőtt kutya is vízfejű.

Az álaltok egyelőre nem örökbefogadhatóak, először át kell hogy essenek az orvosi kezeléseken, valamint jelenleg minden állat bűnjel, vagyis várni kell a bíróság döntésére.