A drogpartin százmilliós lopásokkal dicsekvő MSZP-s Lackner Csaba felfüggesztette párttagságát

Lackner Csaba (b); Kránitz Krisztián (k); valamint Gajda Péter.
Vágólapra másolva!
A kokainozásba és korrupciógyanúba keveredett, de a kispestiek bizalmát újra elnyerő szocialista önkormányzati képviselő, Lackner Csaba felfüggesztette MSZP-párttagságát – jelentette be a képviselő közösségi oldalán az ATV szerint, a bejegyzés azonban azóta eltűnt Lackner oldaláról. A szocialisták választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes a választások előtt újságírói kérdésre azt mondta: csak úgy, mint a szintén szocialista kispesti polgármester, Gajda Péter, ő sem ismeri fel a kiszivárgott felvételeken Lackner Csabát, szerintük ez egy manipulált videó, és nem indítanak vizsgálatot az ügyben. Pár nappal az önkormányzati választások után viszont már szabadulnának a drogparti hősétől, Kunhalmi szerint ugyanis a kispesti képviselőnek ki kell lépnie az MSZP-ből. Persze, azt is mondta, nem nagy meggyőződéssel, hogyha kiderül, hogy rágalomról van szó, visszaléphet.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik egyre kellemetlenebb az MSZP számára a korrupciós botrányba és kokainozásba keveredett párttársuk Lackner Csaba, akiről a közel ötvenórányi hang- és képanyag szivárgott ki, amin egy csomag fehér por társaságában többek között Gyurcsány Ferenc alkoholizmusáról, a szocialista EP-képviselők pénzügyi trükkjeiről, és arról is beszél, hogy a felvételeken csak Krinyónak becézett Kránitz Krisztián párttársának segítségével, hogyan rövidítették meg a kerületet pénzügyileg. A felvételen az is elhangzik, hogy Gajda Péter szocialista polgármester is érintett a mutyiban, egy konkrét példát említve,

amikor hárommillió forintot osztottak vissza a kispesti MSZP-s polgármesternek,

de a hangfelvételen arról is beszámolnak, hogy „az a kerületi politikus, aki képtelen megszerezni évi 100 millió forintot, az hülye".

A választások előtt a szocialisták foggal-körömmel védték Lackner Csabát, nevetségesebbnél nevetségesebb magyarázkodásokkal, de most már persze kínos nekik, és valószínűleg Gajda Péter is, aki úgy próbálja majd menteni a bőrét, hogy barátját feláldozza. Eddig azt állította, hogy nem ismeri fel a felvételen...

Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő Fotó: Polyák Attila - Origo

Korábban újságírói kérdésre Kunhalmi Ágnes, a szocialisták választmányi elnöke azt mondta, hogy az MSZP-ben nem indítanak vizsgálatot az ügyben, és csakúgy, mint Gajda Péter - aki nemcsak párttársa, de barátja is Lacknernek -, nem ismeri fel a felvételeken a képviselőt.

Azonban most, hogy az önkormányzati választásoknak vége, úgy tűnik, szabadulnának Lacknertől.
Kunhalmi Ágnes véleménye is hamar megváltozott az ügyben, ugyanis tegnap az ATV-ben Rónai Egonnak már azt mondta,

hogy a botrány után ki kellene lépnie Lacknernek az MSZP-ből, ám ha kiderül, hogy megrágalmazták, várják vissza.

Lackner Csaba (b); Kránitz Krisztián (k); valamint Gajda Péter Forrás: Facebook

A hirtelen pálfordulás nem meglepő, hiszen a Magyar Nemzetnek nyilatkozó MSZP-s elnökségi tagok azt állították, hogy az első hangfelvétel nyilvánosságra kerülésekor még nem zárták ki, azon esetleg nem Lackner hallható, de az újabb és újabb felvételek már egyértelműek voltak számukra. Az egyik elnökségi tag akkor úgy fogalmazott:

Ennek fényében tehát egyértelmű, hogy most miért függesztette fel tagságát Lackner, aki már a legutolsó kampányanyagokon sem szerepelt, és a kispesti MSZP eredményvárójára sem ment el. Az ügyben egyébként ismeretlen tettes ellen megindította a nyomozást a BRFK gazdasági vesztegetés bűntette miatt.