Adócsalás miatt is vizsgálódhatnak a hatóságok a kispesti szocialisták korrupciós ügyében

Gajda Péter, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Gazdasági vesztegetés után költségvetési csalás miatt is eljárás indulhat a néhány hete nyilvánosságra került kispesti hangfelvételek ügyében, miután az ügyészség hatályon kívül helyezte a NAV elutasító határozatát - írja a Pesti Srácok. Sajtóértesülések szerint folyamatban van egy másik eljárás, vesztegetés miatt vizsgálódik a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, a Magyar Hírlap korábban arról írt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdasági vesztegetés miatt rendelt el nyomozást Kispest szocialista városvezetőinek piszkos ügyeivel kapcsolatban. A rendőrség elismerte a lap értesülését. Most a Pesti Srácok birtokába jutott egy ügyészségi dokumentum, amely szerint a IX. Kerületi Ügyészség hatályon kívül helyezte a NAV – feljelentést elutasító – határozatát. Ez pedig azt jelenti,

hamarosan adócsalás miatt is nyomozás indulhat a kispesti szocialisták korrupciós ügyében.

Forrás: Pesti Srácok

A Pesti Srácok felidézte:

  • október elején kerültek nyilvánosságra az első kép- és hangfelvételek a kispesti szocialistákról. Az egyiken Lackner Csaba, az ellenzék újrázó kispesti képviselője arról beszélt, hogy aki igazán ügyes, az még kerületi képviselőként is meg tud keresni évi 100 millió forintot.
  • a Magyar Nemzet információ szerint Lackner Csabát egy vállalkozó nemrég fel is jelentette, mert azt állítja, hogy a szocialista képviselőjelölt kétmillió forintot tett zsebre a kerület egyik terének felújításából.
  • a lap birtokába egyébként több olyan számla is került, amelyek azt bizonyíthatják, hogy a kispesti közbeszerzéseken induló cégek úgy szereznek extraprofitot, hogy túlárazzák a munkákat, a szálak pedig a szocialista érdekkörökben futnak össze.
  • Lackner Csaba egy olyan esetről is beszélt, amikor nemcsak a Krinyó néven emlegetett férfinak, hanem vélhetően a szocialista polgármesternek, Gajda Péternek is kellett pénzt visszaosztania. Majd az is kiderült, hogy Kránitz Krisztián azzal haragíthatta magára a szocialistákat, hogy nem osztott nekik vissza a pénzekből.
  • Lackner korábban arról is beszélt, hogy "Krinyó” hamarosan elmehet nyugdíjba, mert már megkereste a magáét, vagyonát 200-250 millió forintra becsülte. A Magyar Nemzet szerint a Földközi-tenger partján, Spanyolországban van ingatlana, erről a lap bizonyító erejű dokumentumokat is közzétett.
  • a felek arról is beszélgettek, hogy Gajda Péternek ez lesz az utolsó ciklusa. Az egyik szocialista politikus rákérdezett Lacknernél, hogy miért lenne neki ez az utolsó. „Azért lesz, mert nyugodt életet akar magának. Azért, mert szerintem neki már megvan. Érted, hogy mi?” – kérdezett vissza Lackner Csaba. Egy ismeretlen megszólaló még hozzáfűzte: „De már most is megvan.”