Négy métert zuhant egy kétéves kisfiú Hódmezővásárhelyen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a Csongrád megyei nő ellen, aki figyelmetlenségből életveszélyes sérüléseket okozott kétéves kisfiának.
Vágólapra másolva!

Az asszony a férjével és három gyermekével tavaly október 7-én Hódmezővásárhelyre utazott, hogy az egyik ismerősük építkezésén segítsenek. Ez idő alatt egy kétszintes lakóházban szálltak meg, amikor október 19-én délelőtt a nő két kiskorú gyerekével egyedül volt a lakás felső szintjén.

A legkisebb gyerekét altatta, amíg kétéves fia a zárt ablakon keresztül az utca forgalmát nézte, és közben hangosan beszélt arról, amit lát.

Mivel ezzel zavarta kisebb testvére alvását, az anyja átvitte a szomszéd szobába, és kinyitotta neki az ablakot, hogy a gyerek kedvére figyelhesse a forgalmat, sőt, még az egyik bútor tetejére is felállította, hogy jobban lásson.

Ezután visszatért a másik szobába, ahol folytassa az altatást. Az egyedül hagyott gyerek nézelődés közben fejjel kinyomta az ablak fakeretéhez ragasztószalaggal rögzített szúnyoghálót, hogy jobban láthassa az utcát. A ragasztás elengedett,

a kisfiú megbillent, és a magas bútorról, amelyen állt, a betonjárda felé zuhant.

Esés közben megfordult és a teste jobb oldalára érkezett. Azonnal sírva fakadt.

Arra sétálók vették észre, hogy mi történt, azonnal hívták a mentőket és az anyjához is becsengettek.

A gyerek többszörös koponyacsonttörést, horzsolásokat, koponyaűri vérömlenyt, idegrostkárosodást szenvedett és légmelle is lett.

Életveszélyes állapotban vitték kórházba,

A sérülései körülberül 8 hét alatt gyógyultak meg.

Az illetékes ügyészség az anya ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat. Sorsáról a Szegedi Törvényszéken döntenek majd.