Maradandó károsodást okozott egy sofőr egy nőnek

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget egy másik személygépkocsinak, emiatt ké
Vágólapra másolva!
Nem adta meg az elsőbbséget és ezzel súlyos balesetet okozott még két éve egy férfi. Két másik autóvezető is megsérült a balesetben, az egyiküknek maradandó károsodást okozott a vétkes sofőr. 
Vágólapra másolva!

Egy naszályi férfi 2017. október 12-én reggel Tát felé haladt az autójával, amikor lekanyarodott a 10. számú főútról, és közben nem adott elsőbbséget a másik forgalmi sávban Tát felől érkező autósnak.

A másik sofőr azért, hogy az ütközést elkerülje, balra kormányzott, és erőteljesen fékezett, majd áttért a másik sávba.

Ott nekiütközött a vétkes sofőr mögött érkező, harmadik autóinak. Az egyik autó az úttesten keresztben állt meg, a másik az út melletti füves területre sodródott.

Forrás: Ügyészség

A vétlen sofőrök bnem úszták meg. Az egyik nőnek a sípcsontja sérült, "bokaízület vég darabos, 1 cm-es rövidüléssel járó, maradandó fogyatékossága lett", a másiknak pedig az alkarja tört el.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség vádat emelt a balesetet okozó sofőr ellen, kezdeményezve felfüggesztett fogházbüntetését, és azt, hogy a bíróság tiltsa el a vezetésétől, emellet 250.695,- Ft bűnügyi költséget is ki kell fizetnie.