Szerb bankrablókat fogtak el Magyarországon

2019.10.31. 18:00

A Terrorelhárítási Központ emberei fogtak el két férfit Szegeden, akik a gyanú szerint kiraboltak egy kassai bankot. Ezen kívül rabolhattak még Magyarországon és Szlovéniában is.

A szlovák rendőrség a napokban rablással gyanúsított meg egy 22 és egy 37 éves szerb férfit, akiket a TEK emberei fogtak el Szegeden. Jana Mésarová, a helyi rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint az áprilisban történt kassai bankrablásnál nem sérült meg senki, de az rablók fegyverrel fenyegették meg az alkalmazottakat, akik 8 ezer eurót adtak oda nekik – írja a Paraméter.

A biztonsági kamerák felvételei alapján kiderült, hogy a két férfi napokkal a rablás előtt már járt a bankban, hogy felmérjék a terepet. Egy BMW-vel jártak, amin lopott volt a rendszám.

A két férfit Magyarországon látták, ezért a szlovák hatóságok a magyar rendőrség segítségét kérte, végül a TEK emberei fogták el a rablókat. A rendőrség szerint a páros többször is rabolhatott Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában is.

A két férfi jelenleg más bűncselekmény miatt Magyarországon vannak letartóztatva, a bankrablásokért akár 12 év börtönt is kaphatnak.